19 juli 2024

Astroblogs en de Wetten van Kepler

Zucht, Google’s wegen zijn soms ondoorgrondelijk. Vanmorgen schreef ik over de Amerikaanse sterrenkundige Kipping, die van plan is met het waarnemen van exomanen – manen die rondom exoplaneten bij andere sterren draaien – de exacte massa van de ster te kunnen bepalen. Ik noemde daarbij de derde wet van Kepler. Vanmiddag dacht ik ‘kom, laat ik eens wat meer over die beroemde wetten van Kepler opzoeken’ en aldus voerde ik de zoekterm “wetten van Kepler” in Google in. Wat is het resultaat?Eh… met ster staat bovenaan mijn eigen Astroblogs? En niet één keer, nee twee keer! 😯 Dames en heren, lieve lezers, krijgen jullie ook dat resultaat of zit alleen mijn eigen PC m’n ego te strelen? En hoe komt Google eigenlijk aan deze score? Ik heb naar ik mij kan herinneren nooit iets geschreven specifiek over die wetten – dat was ik nou juist van plan te gaan doen, vandaar m’n zoektocht via Google – en á ls ik over Kepler schreef was het negen van de tien keer over de planeetzoeker Kepler. Afijn, ik sta kennelijk hoog aangeschreven bij Google. Toch maar eens een praatje gaan houden met Eric Schmidt. 🙂

Share

Comments

  1. Sorry om je teleur te stellen :), deze resultaten komen van je eigen pc, waarschijnlijk gebruik je google toolbar, of google desktop, Bookmark synchronisatie? Bij mij verschijnen deze resultaten 'helaas' niet..

  2. Ja, ik zag het zojuist ook op een andere PC. Snif snif, ik sta weer met beide benen op de grond. Eén troost, ik zag dat bovenstaande astroblog op de 8e plaats staat bij de resultaten van "wetten van Kepler".

  3. Bij mij sta je op plaats 6 als ik 'wetten van kepler' invul. Zeer terecht wat mij betreft, ik ben een trouwe lezer van dit blog en raad het iedereen aan die van astronomie houdt. Het leest lekker weg.

Speak Your Mind

*