22 mei 2019

Kunnen ballonnen defecte satellieten terug naar aarde brengen?

De opgeblazen heliumballon, vast aan een satelliet

Rondom de aarde cirkelen ontelbare kunstmatige objecten, waarvan er zo’n 20.000 groter dan 10 cm zijn. 90% daarvan bestaat uit kapotte of afgeschreven satellieten, onderdelen van draagraketten en vele brokstukken, die o.a. na de botsing tussen de Russische satelliet Cosmos 2251 en z’n Amerikaanse collega Iridium 33 in februari 2009 de ruimte in zijn geslingerd. Al dat ruimtepuin vormt een potentieel gevaar voor de werkende satellieten en voor het internationaal ruimtevaartstation ISS. Satellieten die bijna op hun einde zijn kunnen naar een

Reacties

  1. hallo allemaal,

    ik heb een site gevonden waar je hele leuke en grappige ballonnen kunt kopen kijk hier snel op :http://www.hiephiepballon.nl

  2. Nou leuk zo'n site. Komen die ballonnen ook helemaal tot in de ruimte? 🙂

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: