25 februari 2020

Vreemde Hobby

Jupiter 15 november 2010

Nu ben ik toch alweer zo’n dikke veertig jaar redelijk

Comments

 1. Mooie foto hoor, Jan! Moet je nagaan, je hebt 'm onder slechts omstandigheden genomen, met apparatuur die niet helemaal "je van het" was (ken je die uitdrukking?). Interessant is dan natuurlijk de "als-dan" vraag. Stel dat die omstandigheden en de apparatuur wel perfect waren, dan had je een Hubblefoto geschoten. Maar nogmaals, deze is prima hoor!

 2. Als er maar geen bewolking is, is er verder niks aan de hand met een verlicht Dordrecht. Die "giga luchtonrustveroorzakende bronnen bezaaide, binnenstad" is slechts zeer lokaal [verticaal] van enige oorzaak.

  De echte verstoring ligt veel hoger in de atmosfeer.

  Wat een prachtige foto van Jupiter! Schitterend.

  Ongelooflijk dat een "oog en intellect" vanuit een webcam (achter een ultieme verzameling van eersteklas apparatuur natuurlijk) tot zoiets in staat is.

  Klasse.

 3. Schitterend hoor!

 4. Dank aan allen voor de zielstrelende reactie's op mijn stukkie "astrofotofilosofie"! Hmmm, wellicht had de titel van het geschrevene beter iets kunnen zijn in de trand van "een vreemde edoch zeer bevredigende hobby"!! Oh….enne…Hannes, misschien heb je wel een punt met jouw stelling dat toch vooral de toestand van Straalstroom(?) op grote hoogte in de aardse atmosfeer DE grote boosdoener is als het gaat om de uiteindelijke beeldkwaliteit en NIET zozeer de lokale omgeving. Ik herinner mij nu opeens dat ik die stelling ook al eens eerder verkondigd heb zien worden in een artikeltje in Astronomy Now van de hand van ene Damian Peach….zo mogenlijk de beste amateur planetenfotograaf op onzer fraaien nedrige aardkloot!! Afijn, vrolijk op naar het volgende "mastershot"!!

 5. Gewoon een mooie foto, genomen vanuit de binnenstad van Dordrecht. Koude avond/nacht, weinig 'nat' vocht in de lucht, gunstige atmosferische omstandigheden (vooral ook hoog). Dat de techniek niet altijd wil meewerken, is jammer, maar wordt ruimschoots gecompenseerd door de juiste instelling van 'den photograaf'. Een zekere Galileo zou zo z'n arm gegeven hebben voor dit soort plaatjes. Daarnaast: bijzonder aangename blog, die bij mij in het rijtje dagbladen als laatste opent (dus een keer of wat per dag). Zo aan het einde van de dagelijkse hoeveelheid aards geneuzel een bijzonder relativerende outswinger. Doorgaan dus.

 6. Ha, een naamgenoot. Leuk! 🙂 En bedankt voor het compliment. Ook namens Jan, die de foto van Jupiter nam.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: