29 november 2022

De Soyuz is geland, de Discovery voorlopig niet gelanceerd (zucht)

Twee berichtjes, goed nieuws en slecht nieuws. Wat wil je het eerst horen? Goed nieuws? OK tuurlijk. Dat is dat gisteren ergens op de centrale steppes van Kazachstan de Russische Soyuzcapsule TMA-19 met aan boord de ISS-astronauten Douglas Wheelock, Shannon Walker en Fyodor Yurchikhin veilig geland is. Hier de beelden van de loskoppeling van Soyuz en ISS, hetgeen ook de 25e november plaatsvond:

Voor de liefhebbers: hier zie je de landing zelf op YouTube. Dan het slechte nieuws, woehahaha… Dat is simpelweg dat we allemaal nog flink geduld moeten hebben voordat de Space Shuttle Discovery voor z’n missie STS-133 het ruim(t)e sop neemt. Vluchtleiders hebben laten weten dat de Discovery op z’n vroegst pas op 17 december 2010 zal worden gelanceerd, maar het zou door recentelijk gevonden scheuren in de externe tank

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: