31 mei 2020

De scheuren in de externe tank van de Discovery

Ik meldde jullie van de week dat de Space Shuttle Discovery voorlopig aan de grond genageld is vanwege ontdekte scheuren in diens externe tank. Hier een foto van

Comments

  1. Wat mij hierbij dan toch echt enorm verwonderd is het feit dat deze external tank..eh…bepaaldelijk niet de EERSTE is die klaar staat/stond om afgeschoten te worden……en na zoveel voorgangers (150 missie's o.i.d??) nog dit soort problemen ontdekken…..Hoe is het mogelijk!?…Wat betreft is "Rocket science" wel degelijk ECHT "rocket science"…en gaan de woorden "ruimtevaart" en "routine" nog steeds ongelofelijk NIET hand in hand….

    Als ik dit akkefietje dan weer in ogenschouw neem dan zie ik mijzelve (eventuele toekomstige ruimtetoerist) nog niet echt snel "to boldly go where no Jan has gone before" in de nabije danwel toekomst, zucht….

  2. Euh… Ik denk dat je 'stringer' bedoeld… Met een 'r'

    Een 'stringer' of 'longeron' zijn de engelse termen voor een in de langsrichting geplaatst structureel element in de bouw van vliegtuig en scheepsrompen. We zouden in het NL van een langsligger kunnen spreken…

    cfr: http://en.wikipedia.org/wiki/Stringer_(aircraft)

  3. Bedankt voor je oplettendheid, ik heb het aangepast. Ik was zeker in de war met die Stingerraketten. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: