19 juni 2024

Explodeert V445 Puppis nou wel of niet als supernova?

V445 Puppis op vier verschillende momenten

Een jaar geleden waren er berichten – in de ogen van sommige mensen nogal verontrustend – dat de ster V445 Puppis – alias de Vampierster – in het zuidelijke sterrenbeeld Achtersteven (Puppis) een voorloper is van een type Ia supernova en dat ‘ie als zodanig ook kan exploderen. Recent onderzoek van een team van voornamelijk Russische sterrenkundigen onder leiding van V. P. Goranskij (Universiteit van Moskou) laat echter zien dat de soep niet zo heet wordt gegeten en dat V445 g

Share

Comments

  1. Huh, waarom publiceert Wordbooker 'm nou twee keer?

  2. misschien omdat niet iedereen het in 1x begrijpt…..

  3. Ah, slim van Wordbrooker.

  4. ja toch? = sterrenkunde voor dummies (zoals ik).

Speak Your Mind

*