13 juli 2020

De Zooniverse komt met ‘The Milky Way Project’

De Zooniverse is weer uitgebreid met een nieuw onderzoeksproject, waaraan het grote publiek mee kan doen: The Milky Way Project. Daarbij worden met behulp van infraroodfoto’s, gemaakt door de Spitzer ruimtetelescoop, allerlei bijzondere objecten in de Melkweg geanalyseerd en gecatalogiseerd. Tot die objecten behoren bellen van gas, ‘groene knopen’, sterclusters, wazige rode objecten, achtergrond-sterrenstelsels, donkere nevels en kleine bellen. In deze tutorial wordt precies uitgelegd hoe je mee kunt doen met TMWP en ook is er deze uitstekende video:

Zodra je een Spitzer-foto ge

Comments

  1. Ik heb al een eerste rondje "melkwegstelsel" gedaan!!

    Enne…eerste indruk…..dit is echt een heel leuk nieuw groen (!) blaadje aan de "Galaxy-boom"!!!

    Omdat dit een lokaal in ons eigen melkwegstelsel-gebeuren is geeft het een beetje een gevoel van "knussigheid"..en beetje meer betrokkenheid omdat je nu lekker als het ware in je eigen meer bekende achtertuintje aan het neuzen bent. Ik heb geen idee welk stukkie melkweg de galaxyzoo hopmannen en hopvrouwen ons "te eten geven" maar volgens mij moet het in theorie dus bepaaldelijk niet onmogelijk zijn om opeens over een "oude bekende uit bijvoorbeeld de Messierlijst" te struikelen???…..M42…de Orionnevel o.i.d.???

    Nou ja…..ik was een beetje galaxy zoo af maar met dit nieuwe gedoe ga ik me toch weer eens lekker amuseren!!

  2. Je hebt mij enthousiast gemaakt, ik ga 't binnenkort ook eens even proberen. The Milky Way Project, vast en zeker gesponsored door Milky Way. 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: