16 juli 2024

Een geheime NASA-basis op de Maan?

Een geheime maanbasis van de NASA? Credit: Google Moon

Gisteren stond op de website van de krant het AD het bericht dat op enkele foto’s van Google Moon, da’s een aparte module van Google Earth, enkele gebouwen op de maan te zien lijken. Onder andere op de foto hiernaast. Volgens het AD zou een deskundige in het Britse expertblad The Sun zeggen dat het een geheime basis van NASA betreft. Even googlen levert inderdaad een hit bij The Sun open wel deze. De deskundige is ene Steven Dean uit Dudley, West Mids. Andere experts zijn minder overtuigd na het zien van het korrelige beeld. Volgens hen gaat het slechts om zware pixelisatie van de satelietfoto’s, hetgeen we af en toe ook bij foto’s in Google Earth tegenkomen. Ik sluit mij direct bij die andere experts aan, want m.i. betreft het niet meer en niet minder dan artefacten, softwarematige vervormingen. Niks maanbasis en niks deskundigheid van mr. Dean uit Dudley. Tip voor deze Astroblog kwam van Bron. Huh Bron? Yep, Steven Bron, een collega van mij.

Share

Speak Your Mind

*