14 april 2024

Deze móet je zien: Damian Peach’ video van Jupiter

[Modus: onderbreek Kerstreces] Ik kwam vanmorgen onderstaande oogverblindende video tegen van Jupiter ten tijde van z’n oppositie, ergens half september dit jaar. Als je ‘m ziet denk je dat de video van de Hubble ruimtetelescoop

Share

Comments

 1. Kolere zeg..Arie…moet dat nou zo? Ik bedoel, natuurlijk is dat filmpie van die DP-knakker van een uitzonderlijke kwaliteit..maarre…dit soort filmpjes zou je soms toch echt accuut de moed ontnemen om ooit nog zelf een webcam op Juup en z'n maatjes te richten.

  Wat zeg ik……ik was nota bene vanavond, terwijl jij als een gulzig zwijn aan je konijnenbout (grrrrrrr, durf je wel tegen zo'n zielig klein konijntje, Bruut dat je bent!!!!) zit te knagen, van plan om een heus "kerstplaatje" van Jupiter te maken!

  Hmmm, misschien moest ik eerst eens een liter gluhwein achterover mikken om weer wat moed te vatten….Oh nee, naast doorwrocht vegetarier ben ik ook nog eens fanatiek van de blauwe knoop (alcohol=jakkes!!)….Zucht, ik voel de kerstdepresie alweer als een heuse lawine mijn hersenpan binnenrollen…ha…ja…!!

  Maarre…..laat het den lezer toch vooral heel duidelijk zijn dat wat die Damian Peach er allemaal niet voor over moet hebben, moet doen en laten.. en zich aan ongemakken moet laten welgevallen om dit soort resultaten te verkrijgen ECHT onvergelijkbaar is met…"effe rap voor de deur op het Eiland van Dordrecht en NIET op het Eiland van Barbados een plaatje van Jupiter schieten"…..de methode die de meeste doorsnee huis tuin en keuken amateurs er op na houden!!

  Waarvan akte!

  Afijn, allen een zeer prettige 1e kerstdag toegewenst

  p.s. en hopelijk blijft het nog even helder genoeg want ondanks of misschien ook wel dankzij dat DP-filmpje heb ik toch nog wel erg trek in dat geplande kerstplaatje van Juup!!

 2. Jan, ik heb jou ooit The poor man’s Damian Peach genoemd, degene die onder slechtere omstandigheden (lees: de Dordtse binnenstad) en met slechtere apparatuur (lees: een Dobson met een Philips ToUcam) mooie resultaten weet te boeken. Dus laat je niet ontmoedigen door DP vanaf Barbados en ga nou maar gauw die Kerscht-foto's van Juup maken.

 3. Nou Arie, deze vriendelijke woorden maken mijn kerst weer helemaal goed, hoor…..Wat wil een mensch nog meer voor kerst dan een "vriendlijk woord van gene zijde" (sterrenburg!!) en vooraf gaande aan het copieuze kerstmaal (een voedzaam boterhammetje met hagelslag!!)gezellig middagje ijs bikken (plakaten van maar liefst 10 cm dik!!)12 meter hoog in de goot!….Zelfs de kerstman (sneeuw en ijs-specialist bij uitstek)kwam nog effe "buurten".

  En Tja… wat die Jupiter-plaatjes-schieterij betreft zit het even niet zo mee……typisch gevalletje van "Cumulus kerstus interuptus op het verkeerde momentus"….maarre…"geduld en gij zult uiteindelijk zegen vieren"…is dan weer het devies!

  En bij deze ook een prettige tweede kerstdag toegewenst.

 4. Jos Haring zegt

  Ik heb effe gekeken op Damians website. Ongelooflijk goeie foto's. En als Jan zegt "moet dat nou?" geef ik hem gelijk… kijk bijvoorbeeld eens naar zijn detailfoto's van Ganymedes en Europa: http://www.damianpeach.com/barbados09/jupiter/200

  of details op Uranus? http://www.damianpeach.com/barbados09/uran_2009_0

  maar kijk ook effe naar die opschepper van een John Boudreau met zijn animatie van gedetailleerde Mecuriusfoto's
  http://home.comcast.net/~jeboud/mercury.htm

  Bah! Snoevers zijn het! [ik wou dat ik het kon 😉 ]

 5. Jos, door al je links zat je reactie in eerste instantie in de spambox. Akismet ziet alles met meerdere linkjes als spam. Ik heb 'm er gelukkig uit kunnen vissen.

Speak Your Mind

*