5 december 2023

Haagse belevenissen

Van onze correspondent in Den Haag.

Credit: IMAX

Gisteren heb ik dus Abraham ontmoet. M’n eigen verwachting was dat het in klein verband zou worden gevierd, d.w.z. met het gezin en dat we ’s middags gezellig naar Den Haag zouden afreizen. Dat liep allemaal toch een tikkeltje anders. ’s Morgens kwam er al visite over de vloer, moeder, schoonouders, Lars – m’n zoon – en z’n vriendin, die allemaal in het versierde huis een lekker bakje koffie kwamen drinken, stukje vlaai erbij. Erg gezellig allemaal. ’s Middags reisden we met het gezin naar Den Haag af richting Omniversum om daar de film Hubble 3D te gaan. Die film zou ik ooit met de Galaxy Zoo club samen met collega-astroblogger Jan gaan bekijken, maar dat kwam er allemaal niet van. Goed idee dus om dat bij deze recht te zetten. Wat bleek toen we aankwamen in het Omniversum? M’n hele vriendenkring – inclusief ‘oudgedienden’  Jos, Ruud en Wim, bleek opgetrommeld te zijn om ook naar de film te kijken! 😀 Heidi en Jan hadden dit samenzijn geregeld en dat was een grote verrassing en héél erg leuk. De film was – hoe kan het ook anders – geweldig. Prachtige megagrote beelden van de Hubble ruimtetelescoop en de diverse reparatiemissies om ‘m weer paraat te krijgen, met name de laatste missie, STS-125. Na de film gingen we nog gezellig met elkaar wat drinken in het Omniversum en hadden we tijd om bij te kletsen. Tenslotte gingen we met een kleiner clubje nog naar een Italiaans restaurant in de buurt om een hapje te eten. Kortom, een fantastische dag. Bedankt allemaal!

Share

Comments

  1. Tjonge!

  2. Fabricius zegt

    Nou, dat was een leuke verjaardag. En als kado ook nog kraakhelder sterrenweer dit weekend!

    Gefeliciteerd (beetje laat…)!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d