24 november 2020

‘Starburst galaxy’ M82 in beeld gebracht

M82 door Chandra gefotografeerd

Met behulp van de r

Comments

  1. Hmmm een vertaling voor Starburst…..ik kon die term vroeger bij AstroStart ook nooit in het Nederlands vertelen. "Geboorteflits" misschien?

  2. Een geboorteflitsstelsel? Mmmmm, dat klinkt beter dan waar ik mee aan kwam. Goh, heb jij bij Astrostart gezeten? Die Astronieuwssite las ik ook regelmatig en het was een goede en populaire site. Was 'ie niet gestopt omdat de hoofdredacteur – was dat niet Olaf? – ziek was? Jammer dat de site niet door kon gaan.

  3. Hehe, ik ben Olaf kerel. De enige echte. Ik had inderdaad een slechte gezondheid rond die tijd. Gaat inmiddels gelukkig wat beter, maar ik heb helaas niet meer de motivatie om een site als AstroStart weer op te bouwen. Misschien dat ooit, in de toekomst, die motivatie weer terugkomt – maar ik neem voorlopig genoegen met het op de achtergrond volgen van de sterrenkunde. Mede door AstroBlogs, je hebt een zeer prettige schrijfstijl en ik heb jouw site dan ook altijd van harte aangeraden bij de bezoekers van AstroStart.

    P.S. Misschien klinkt 'geboortegolfstelsel' nog beter

  4. Hé Olaf, leuk jouw weer te zien eh… te bloggen. Fijn te horen dat het weer beter met je gaat. Ik hoop dat je in de toekomst weer je bijdrage kunt leveren aan het 'sterrenkundige debat', ahum…, op welke wijze dan ook. 'Geboortegolfstelsel', mmmmm…. het klinkt steeds beter. Ga zo door! 😀

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: