21 mei 2019

De Large Hadron Collider draait tot eind 2012

De LHC draait door tot einde 2012

Vorige week is in het luxe-oord Chamonix door de leiding van het Europese onderzoeksinstituut CERN besloten dat de Large Hadron Collider (LHC), ‘s werelds grootste deeltjesversneller, tot eind 2012 blijft draaien. Dat wil zeggen dat de huidige hoeveelheid energie per protonenbundel 3,5 TeV blijft, dus 7 TeV botsingsenergie. Eind 2011 komt er wel een korte onderbreking voor onderhoud, om de bougies te smeren en wat olie bij te vullen, eh… of zoiets. De CERN-leiding kwam tot het besluit omdat ze een keuze moest maken:

Reacties

 1. zucht Arie….wat mot ik nou met jou? Zonder enige aarzeling komen er gelijk een ware Hollandse Einstein de meest ingewikkelde theorieën over alles wat maar subatomair uit jouw mouw rollen……en toch heb jij de blijkbaar nog steeds de zorgelijke behoefte om "bougies te willen smeren"?????

  Nu dacht ik toch dat na vele jaren in jouw buurt te hebben rondgespookt met de meest dubieuze voitures van zeer hoge leeftijd en dito bedenkelijk allooi, er bij jou toch op z'n minst "enige automobieltechnische kennis" was blijven hangen….helaas….en dus is het wellicht weer eens tijd voor een bescheiden herhalingscursus alhier op de "Hogere school voor Eendologie"?!!

  Het zijn duidelijk nog steeds barre tijden…..oh ja…en dan nog ontijding met heel verstrekkende gevolgen voor den schrijver dezes….mijn aller astrofotografisch bolwerk de HEMA….is per direkt GESTOPT met zijn 1 uur service…aarrrrgghhh, I am dead!!!

  OK…..afdrukken vanaf "dubieuze moderne" media zoals digitale camera stickies/ kaartjes of weet ik hoe die krengen heten, dat gaat nog wel door….maar dat hele plezante romantisch ouderwetse geklooi met filmjes is verdwenen om nooit meer terug te komen.

  Mijn laatste (??) filmpje heb ik dus net maar braaf weggebracht bij een ander "foto-zaakie"…maar dat gaat dan via de ontwikkelcentrale, waar ik weer niet mag en kan meekijken, zoals dat kon bij mijn heilige Peter van de 1 uursservice….ofwel "back to verkeerd doorgeknipte negatieven en niet afgedrukte opnames (…"er staat toch niets op behalve een paar stomme puntjes"…)…EN daar heb ik dan weer geen zin meer in. Bij zo'n delicate sport als astrofotografie is "het in eigen hand kunnen houden van het beeldvormingsproces" tamelijk crusiaal voor een bevredigend resultaat!!

  Schokkende Conseclusie: Ik mot/ga DIGITAAL!!!….eh..doet dat pijn??

  De uitnodigingen voor het ter aarde bestellen (snik!!) van mijn ouwe trouwe ZENIT-B camera, onder de welluidende klanken van dat mooie oude sovjet-russiche volkslied ( heb ik op een CD'tje staan met nog veel meer van die prachtige heerlijk depressief makende russische "hitsongs"), komen eraan.

  Neem je de wodka mee???

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: