18 februari 2019

De James Webb ruimtetelescoop zal nóóit een reparatiemissie krijgen

Voor de Hubble ruimtetelescoop (HST) zijn in totaal vijf missies met een Space Shuttle ondernomen om de telescoop te repareren en/of aan te passen. De laatste keer was in mei 2009, toen de Atlantis HST-SM4 (Hubble Space Telescope Servicing Mission 4, ook wel STS-125 genoemd) uitvoerde1 en waar ze die prachtige IMAX-film over gemaakt hebben. Ergens in 2014-2015 zal de opvolger van de HST gelanceerd worden en wel de James Webb Space Telescope (JWST), wiens prestaties formidabel zullen zijn. Naar de JWST zal nooit en te nimmer een dergelijke reparatiemissie worden ondernomen en wel hierom:

Links zie je de aarde en daaromheen cirkelend, op een hoogte van 570 km, de HST. Die hoogte is goed bereikbaar voor de Space Shuttle en daarom

Noten
  1. Ooit getracht uit te leggen hoe SM4 de 5e reparatiemissie was. []

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.