27 mei 2019

Levert een zonnestorm Noorderlicht en GPS-storing op?

Afgelopen week heeft de zon een zonnevlam geproduceerd, welke mogelijk leidt tot noorderlicht dat vanavond in onze streken te zien zou zijn en tot storingen in navigatiesystemen, zoals GPS. Het gaat om zonnevlek nummer 1158, die tot twee keer toe een flinke uitbarsting te zien gaf. De 13e februari produceerde de zonnevlek een zonnevlam van de M-categorie, dat is middelmatig tot sterk, en gisteren kwam daar nog eens een vlam van de X-categorie bij, de zwaarste categorie. De eerste was M6.6 om precies te zijn, de tweede X2.2, da’s drie keer sterker dan de eerste. Het kan nog v

Reacties

  1. ik hou mijn gsm minstens op 1 meter afstand voor de zekerheid ,, kdenk eerlijk gezegt dat de aarde dit niet aankan en gsm, gps , internet , helemaal gaat neervallen ,,, ( hopelijk elektriciteit niet ) hopen dat nasa weet wat ze doet ,, en niet alleen de wereld geruststeld

  2. Goed idee van die GSM. Doe ik als ik mijn schoonmoeder aan de lijn heb trouwens al jaren. 🙂

  3. Fabricius zegt

    Nou, we zijn een dag verder en de aarde heeft ook dit weer overleefd.

    Niks gemerkt van storingen op m'n navigatie (pluspunt). Helaas ook geen noorderlicht gezien de afgelopen twee nachten (minpunt). Maar ja, dat zou ook lastig zijn geweest met die volle maan.

  4. Het was dan ook een zonnestorm in een glas water 😉

  5. Protonen en elektronen hebben al een elk lading. Juist daarom worden ze ingevangen in het magnetischveld van de aarde. Tja enjammer van devolle maan

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: