19 februari 2020

Messenger portretteert het zonnestelsel

NASA’s Messenger, het ruimtevaartuig dat

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    Prachtige familieportretten. Vooral Voyager's foto van de aarde als 'pale blue dot' blijft indrukwekkend. MESSENGER's foto van de aarde en de maan is ook bijzonder. Ik vraag me trouwens af: zou je vanaf Mercurius de aarde en de maan met het blote oog van elkaar kunnen scheiden? Indien niet, kan dat wel vanaf Mars? Indien ook niet, wat is dan de maximale afstand tot de aarde (in AU's) waarop je met het blote oog de aarde en de maan los van elkaar kunt oplossen? Ik verwacht overigens niet dat iemand hier het antwoord weet, maar je weet nooit he 🙂

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: