29 maart 2024

Nieuw op de Astroblogs: het Astropanel

Ik heb een nieuwe pagina geïnstalleerd op de Astroblogs: het Astropanel. Die toont je een tabel vol met nuttige ‘panelen’ [1]Apps, modules, widgets? Wie weet een betere naam?, welke je kan gebruiken om dingen over sterrenkunde, het weer en ruimtevaart te weten te komen, zoals de huidige zonneactiviteit, de maanfase, het weer in je woonplaats, de positie van planeten, etc… Je kan zelf input geven en dan geeft het panel je daarop antwoord. Probeer ’t maar eens uit zou ik zeggen. Ik heb daarbij gebruik gemaakt van Wolfram-Alpha – schitterende software tussen twee haakjes. Hier de tabel met de Astropanels:

Onderwerppanel
Share

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    De panelen laden niet goed op mijn IE8….de Wolfram Alpha 'vakjes' rechts staan er slechts voor de helft op, de rechterhelft valt weg…

  2. Huh, vreemd? Ik heb ook IE8. Zie je geen tabel, waarin de rechterkolom met die panels gevuld is? Misschien in IE8 kleiner lettertype instellen? Meer mensen die er last van hebben? Dan haal ik die tabelvorm weg en plaats is alleen de astropanels. Olaf, bedankt voor de melding.

  3. Olaf van Kooten zegt

    Nee, de tabel valt weg. Ik heb al kleiner lettertype ingesteld. Echter: mijn andere pc toont de pagina zonder problemen. Beide draaien dezelfde versie van IE, maar het OS verschilt (W7 vs Vista). Wellicht is het de combinatie Vista en IE8 dat het probleem vormt?

  4. Eh… ik heb ook Vista, dus zelfde combi als jij. Moet toch een andere oorzaak zijn, denk ik. Als er meer mensen problemen hebben met de Astropanels zal ik de layout veranderen.

  5. Olaf van Kooten zegt
  6. Thanx voor de screenshot. Het vreemde is dat sommige dingen wel aan de rechterkant doorlopen, zoals bij het Astropanel over het zonnestelsel. In dat vakje waarin je de maand kunt kiezen is het naar beneden wijzende pijltje gewoon zichtbaar, net als al die 'beta' meldingen.

  7. Olaf van Kooten zegt

    Ja inderdaad, het is heel vreemd. Zolang ik de enige ben met het probleem, luidt de conclusie dat het geheel aan mijn computer in kwestie moet liggen. Toch? Dat zou wel kunnen kloppen, want die pc is altijd al een broeinest voor digitale ellende geweest…..

Speak Your Mind

*