30 maart 2020

Telt de Melkweg 50 miljard exoplaneten?

Telt de Melkweg 50 miljard sterren

In een klein gebied[1]

  1. Het FOV – Field of View – van Kepler bestrijkt 1/400e van de gehele hemel. []

Comments

  1. Olaf van Kooten zegt

    Wow! 500 miljoen sterren in de leefbare zone! Het kan toch bijna niet anders dan dat er op 1 van deze planeten intelligent leven is? Ik ben trouwens erg benieuwd naar de 5 aardachtige planeten in de leefbare zone die Kepler heeft gevonden. Is er al meer over deze planeten bekend? Of wordt alle aanvullende info pas vrijgegeven als het bestaan van de planeten wordt bevestigd door een onafhankelijk instrument? Daarop kunnen we nog even wel wachten, ik geloof dat de ESO bezig is met een nieuwe telescoop op het noordelijk halfrond speciaal voor dit doeleinde?

  2. Meer over die "Top-5" van Kepler is hier te vinden. En ja, er komt een telescoop om de Kepler-kandidaten te bevestigen.

  3. Olaf van Kooten zegt

    Bedankt voor de link! Ik heb inderdaad een blik kunnen werpen op de 5 kandidaat-aardes, en er zat 1 zeer interessante kandidaat tussen: een planeet met een geschatte oppervlaktetemperatuur van 22 graden! Het zou mooi zijn als het bestaan hiervan bevestigd zou kunnen worden! Mooi dat de harps noord er komt, helaas zullen we nog een paar jaartjes geduld moeten oefenen…

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: