21 mei 2019

Kort astronieuws van de afgelopen week

Daar is

Reacties

  1. Het web is zo leuk. Mensen kunnen reageren op alles wat in elke taal. Wat je bedoelt te zeggen is donkere materie modellen kunnen de waargenomen MOND fenomenen te verklaren.

  2. Nee, dat zegt de auteur van die blog waar ik naar verwijs NIET. Die auteur is de sterrenkundige Sean Carroll en die beweert niet dat donkere materie modellen de waargenomen MOND fenomenen kunnen verklaren. Hij beweert WEL dat MOND tevergeefs de zwaartekracht probeert te verklaren zònder donkere materie en dat die poging mislukt is. Hij geeft diverse argumenten daarvoor. Misschien dat ik er komende week een apart astroblogje aan waag.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: