3 december 2023

Nationale Sterrenkijkdagen bij Christiaan Huygens

Dit weekend worden overal in Nederland weer de Nationale Sterrenkijkdagen georganiseerd. Onder andere bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht. Vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart opent Huygens haar sterrenwacht voor het publiek. Iedereen die nieuwsgierig is naar wat er allemaal aan de sterrenhemel is te zien, is welkom. De activiteiten vinden plaats bij onze sterrenwacht bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 te Papendrecht, op de grens met Wijngaarden. De toegang is gratis. Klik hier voor een routebeschrijving. Het programma van Huygens ziet er als volgt uit:

Vrijdagavond 11 maart vanaf 19.00 uur:

  • Bij helder weer: sterrenkijken vanuit sterrenwacht en telescopen van leden; – Presentaties in de zaal.

Zaterdagmiddag 12 maart vanaf 14.00 uur:

Bij helder weer: waarnemen van de zon. Ook de zon is een ster en wel de enige waar we het oppervlak goed van kunnen zien. Met speciale, veilige sterke filters kunt u door een telescoop naar de zon kijken. Met een beetje geluk zijn er mooie zonnevlekken en zonnevlammen te zien.

Zaterdagavond 12 maart vanaf 19.00 uur zijn er alleen activiteiten buiten.

(de zaal staat niet tot onze beschikking). – Bij helder weer: sterrenkijken vanuit sterrenwacht en telescopen van leden. Bron: Christiaan Huygens.

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: