23 juli 2024

Publiekslezing: Navigeren met behulp van hemellichamen

Credit: Public Domain

Bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens in Papendrecht hebben ze komende vrijdag, 25 maart 2011, een publiekslezing. Iedereen die dat wil kan gratizz en voor nix langskomen en luisteren naar Jan Hellema, voormalig stuurman bij de koopvaardij op het Maritiem Instituut De Ruyter te Vlissingen. Na een aantal jaren bij de koopvaardij werkzaam te zijn geweest is hij hydrograaf geworden bij Rijkswaterstaat. Sinds 2004 is hij met de VUT en sinds enkele jaren medewerker van de Stichting Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg. Hoe bepaalden onze (verre) voorouders hun positie op zee voor de komst van radar en GPS? Hellema zal dat allemaal vertellen in z’n lezing. Ook zal er een doorkijkje gegeven worden over de mogelijke manieren van navigeren in de toekomst. De lezing begint om 20:30 uur in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard, Matenaweg 1 te Papendrecht. Klik hier voor een routebeschrijving. De zaal is om 20:00 uur open.

Share

Speak Your Mind

*