24 oktober 2020

Morgen verschijnt stripverhaal over Joeri Gagarin’s leven

Voorkant van Gagarin - het grootste avontuur van de mensheid

Morgen – 12 april 2011 – verschijnt bij uitgeverij Lebowski het stripverhaal Gagarin – het grootste avontuur van de mensheid. Niet voor niets gebeurt dat op die dag, want het is dan precies vijftig jaar geleden dat Gagarin’s historische vlucht plaatsvond, waarbij hij als eerste mens ter wereld de ruimte in werd geschoten. Het 128 pagina’s tellende stripverhaal – geschreven door Elsevier-Journalist Rob van Scheers en getekend door Gustavo Garcia – beschrijft Gagarin’s leven. Van Scheers ging daarbij uit van bekende feiten en van onderzoek dat hij pleegde in Moskou en bij het Baikonour Cosmodrome in Kazachstan, waar alle Russische lanceringen plaatsvinden. “De ‘graphic novel’, zoals dat in vaktermen heet,

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.