17 april 2024

Lancering Endeavour door technische problemen 72 uren uitgesteld

Credit: NASA/ Bill Ingalls

NASA-vluchtleider Mike Leinbach heeft besloten om de lancering van Space Shuttle Endeavour – welke gepland was voor vanavond 21.47 uur – wegens technische problemen 72 uren uit te stellen. De problemen hebben betrekking op de zogenaamde Auxiliary Power Unit 1 heaters. Door het uitstel van 48 uren hebben technici de gelegenheid er iets aan te doen. Het was gisteren al letterlijk gedonder boven Kennedy Space Center, want er was een enorm onweer, zoals je op de foto hierboven kan zien. Dat zorgde er voor dat de reguliere ‘roll-back’ van de zogenaamde Rotating Service Structure (RSS) werd uitgesteld, een verrijdbaar gedeelte van dat enorme gevaarte dat altijd om de shuttle heen gebouwd is. Een teken aan de wand kennelijk. Op de NASA-site staat overigens dat de lancering 48 uren is uitgesteld, maar via de laatste tweets krijg ik telkens 72 uren door, dus ik hou dat laatste maar even aan. Bron: NASA + Universe Today. [Naschrift]: de lancering zal op z’n vroegst maandag a.s. (2 mei) om 20.33 uur Nederlandse tijd plaatsvinden, aldus de ESA.

Share

Comments

  1. ach, wat kan mij die shuttlelancering vandaag nou eigenlijk schelen….Ik heb "the royal kiss" (wat zeg ik…twee stuks maar liefst!!) gezien…PLUS…the flypast of the Battle of britain memorial flight (één schone AVRO Lancaster begeleid door een Supermarine Spitfire en een Hawker Hurricane!!)over Buckingham palace…zeg nou zelf, wat wil een nedrig mensch nog meer!!?

  2. Wat wil een nedrig mensch nog meer? Dat Space Shuttle Endeavour na De Kus over Buckingham Palace zou scheren!

  3. Arie jongen….wat een geniaal idee!!, kate and Willieboy hadden JOU als ceremoniemeester moeten inhuren!!

    En…hebbie je kinderen al weten te verkopen op de koninginnenmarkt..ha..ha..!!??

    Zo'n koninginnendag markt is toch eigenlijk ook niets meer dan een heel leuke verlengstuk van de lokale vuilstort….eh…behalve dan het tentje waar ze kaneelstokken verkopen….smikkel..smikkel!!

  4. Ja, Heidi en Anne-Fleur staan nou bij de bieb in sterrenburg tweedehands spullen te verkopen. Ik help ze moreel. 😀

Speak Your Mind

*