29 februari 2024

Luxe probleem!

Een zinsnede zelden gehoord uit de mond van een (amateur) astronoom: “nee toch, niet

Share

Comments

 1. Heel mooi gefotografeerd!

  En 'gelukkig' blijft er vannacht sluierbewolkin hangen, anders zouden we het niet volhouden…

 2. Eh…. was jij niet diegene die pasgeleden nog zei dat je een hele nacht waarnemen niet volhoudt.

  Ga je nu beweren dat je 3 heldere nachten achter elkaar ook al niet trekt?

  Waar zijn ze gebleven de "echte" mannen….

 3. Hé André,ouwe Teflonvreter remember…."whimps rule the world/ the solar system/the universe mate!!"…ha…ha…

  Groetjezzzz van een echte J(M)an

 4. Mooie foto! Alleen jammer dat ie niet in kleur is, want ik herinner mij nog dat die heldere ster een mooie gele vacht heeft. Maar je hebt gelijk wat M5 betreft, die vind ik ook een stuk mooier dan M13 🙂

 5. Ja maar…ja maar…Misschien komt het hier op de website niet zo tot z'n recht, maar het is weldegelijk een kleurenplaatje hoor!OK, het een wat "tamme" kleurenfoto, maar toch! Tja….astrofotografie en kleur-echtheid, dat is en blijft een tamelijk dubieuze en vooral ook een zeer persoonlijke zaak. Je kunt namelijk al bij het maken van de opname zelf al "knoeien" met je persoonlijke kleurenvoorkeur en al helemaal als je dat plaatje ook nog eens door photoshop heen rost! Datzelfde "gedoe met kleur" zie je bijvoorbeeld ook heel erg goed als het gaat om zoiets als planeetfotofrafie….de ene vind een knalrode Mars het ideale fotografische eindresultaat terwijl een ander weer kiest voor een geel oranje Mars. Ik ben een liefhebber van wat terughoudendheid als het gaat om kleurstelling in mijn astroplaatjes…(zie ook mijn "onverklaarbare" hang naar zwart-wit foto's, zeker als het gaat om melkwegstelsels)…..vandaar dat sterretje met deze keer niet zo'n "knalgele vacht"..(mooie uitdrukking trouwens!!), als je begrijpt wat ik hiermede bedoel?

Speak Your Mind

*