14 april 2024

Wat kunnen we in de herfst verwachten van komeet Elenin?

Komeet Elenin op 14 maart 2011, © Giovanni Sostero & Ernesto Guido

De lang-periodieke komeet Elenin (C/2010 X1) werd op 10 december 2010 ontdekt door de amateur-astronoom Leonid Elenin in Lyubertsy, Rusland. Hij vond de komeet op vier opnames die hij ‘op afstand’ maakte met een 45 centimeter-telescoop van het observatorium International Scientific Optical Network (ISON) in Mayhill, New Mexico. Bij zijn ontdekking had de komeet een magnitude van 19,5 tot 19.6 en stond ‘ie 647 miljoen km van de aarde. Op 10 september 2011 bereikt ‘ie z’n perihelium, het punt dat de komeet het dichtste bij de zon staat – op 72 miljoen km (0,48 AE) van de zon – en op 16 oktober 2011 zal komeet Elenin het dichtste bij de aarde staan – z’n afstand bedraagt dan slechts 35 miljoen km tot de aarde. Niet alleen zijn er verwachtingen dat we dan een komeet te zien krijgen die wellicht met het blote oog zichtbaar zal zijn, maar ook dat de komeet van invloed zal zijn op de aarde. Over dat laatste wordt op diverse forums op internet al druk gespeculeerd, vooral gevoed door het bericht dat Minister Anatoliy Serdyukov van het Russische ministerie van Defensie in een rapport op basis van nieuwe berekeningen over de baan van de komeet zou hebben aangedrongen op meer geld voor de bouw van 5000 extra ondergrondse ‘bomkelders’, welke in 2012 klaar zouden moeten zijn. Over de speculaties dat komeet Elenin rampspoed zal brengen – zie dit filmpje bijvoorbeeld – kan ik kort zijn: al eeuwenlang worden aan kometen onheilspellende krachten toegeschreven, al net zo lang blijkt dit je reinste flauwekul te zijn en dat geldt ook voor deze komeet. Wat de voorspellingen van de schijnbare helderheid in september betreft is dit een recente lichtcurve:

Credit: Aerith.net

Als ik een lichtcurve heb met nog actuelere gegevens zal ik die hier plaatsen. Bron: Space & Telescope + Wikipedia.

Share

Comments

 1. Het gaat niet zozeer of de komeet rampspoed zal brengen maar meer om de samenstanden van deze komeet met de aarde en andere planeten, die aardbevingen veroorzaken.

  Diverse sites en het NASA JPL model laten dit aantoonbaar zien. Is er naast de komeet ook een ander hemellichaam in het geding ?

  Jammer dat tot op heden niemand zich er kennelijk aan waagt om dit te weerleggen. Het afdoen als flauwekul is wel heel gemakkelijk.

 2. Xosie zegt

  Op http://www.nasa.gov/topics/solarsystem/features/c… lezen we: "Comet Elenin will not encounter any dark bodies that could perturb its orbit, nor will it influence us in any way here on Earth ;" aldus Don Yeomans (NASA's Near-Earth Object Program Office at NASA's Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Calif.). Yeomans is van het JPL, dus het is wel degelijk als flauwekul te bestempelen.

 3. Beste Xosie,

  ik zou zeggen bekijk het volgende JPL model eens:

  http://vodpod.com/watch/5784541-komeet-elenin-de-

  NASA vertelt niet de waarheid !

 4. De man die in dat filmpje spreekt noemt Elenin geen komeet, maar een bruine dwergster. Ik vraag mij af waar hij dat op baseert. Sterrenkundigen zijn in staat om bruine dwergen waar te nemen op 75 lichtjaar afstand, dus een bruine dwerg op 1 à 2 AE afstand moet een heel stuk groter en helderder zijn dan het vage vlekje dat we nu van Elenin zien. Voor de duidelijkheid: 1 lichtjaar is 63.241 AE! Hier is overigens de laatste foto van Elenin te zien, 6 mei j.l. gemaakt, mèt staart! Overduidelijk een komeet, zo te zien.

  • Dennis Timmermans zegt

   @Adrianus V,

   Wel grappig dan, ze kunnen wel bruine dwergen op miljoenen lichtjaren ontdekken, maar komeet niet.

   Het hele verhaal klopt gwoon niet van nasa, waarom worden ineens alle observartoriums behalve die op de zuidpool gesloten? etc etc?

   • @Dennis Timmermans, kan jij aantonen dat àlle observatoria – behalve die op de zuidpool – gesloten zijn? Ik vrees voor jou van niet. Ze zijn namelijk allemaal gewoon open en draaien zoals gebruikelijk.

 5. Als Elenin een gewone komeet is èn er is geen sprake van een bruine dwerg, wat veroorzaakt dan de genoemde aardbevingen als Elenin op één lijn ligt met andere planeten uit ons zonnestelsel ?

  Of wil men soms beweren (wat ik toch niet hoop) dat al de getoonde aardbevingen in het filmpje puur toeval zijn als Elenin zo'n samenstand heeft ?

  Ook als ik het JPL model rechtstreeks van NASA neem, kan ik deze samenstanden nabootsen:

  http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=201

 6. Het is ook maar een kwestie van 'cherry-picking', welke aardbeving het beste uitkomt. Het hele jaar door vinden er kleine en grote aardbevingen plaats (hier een lijstje met grote aardbevingen in 2010) en er is er altijd wel eentje in de buurt van zo'n moment van 'alignment', als aarde, Elenin en zon op één lijn staan. Net zo vaak zijn er grote aardbevingen als er géén alignment is. Oh ja, hier is het voorlopige lijstje van aardbevingen in 2011, met de grote aardbeving in Japan uiteraard als nr. 1. Welke kunnen we aan een alignment met Elenin toeschrijven?

 7. Ja dat is waar, geen één is toe te schrijven aan dat lijstje.

  Heel erg bedankt voor de uitleg èn geruststelling !

  Begrijp alleen niet waarom de mensen elkaar zo gek maken op internet, het lijkt er op alsof iedereen graag wil dat het waar is.

 8. ik begrijp het wel,

  je kan lijstjes maken zo groot als dat je wil maar daar zijn geen uitzonderlijke mega quakes bij betrokken als je t mij vraagt., de aarde beeft altijd wel en dat komt door het schuiven van de platen waaruit onze aarde bestaat, over elkaar heen, dit veroorzaakt die bevingen, verder heb je te maken met gaswinning etc wat ook bewezen aardbevingen tot gevolg heeft, echter de mega bevingen zoals in chili en japan waren beiden wel degelijk op precies het moment dat komeet elenin in lijn stond met de zon en aarde en al ons andere planeten wat zich in ons stelsel begeven, heb zelf aardig wat onderzoek hierna gedaan en zoek graag naar feiten, geen fictie, en het ziet er naar mijn id toch vrij angstaanjagend / boeiend uit voor ons 🙂

  het is maar net hoe je het interpreteerd, hoe dan ook , wat er ook gebeurd, ik zal eersteklas vooraan zitten te genieten van het spektakel voor zolang het duurt !

 9. Zie,ik zend U de verwoester van het einde des hemels……….welke????????

 10. als je zoekt naar RODE KACHINA dan gaan je ogen wel open . We staan er niet goed voor

 11. Geloof het maar , het is waar !

  Nasa heeft een video boodschap voor familie leden van nasa personeel geplaatst die is uitgelekt !

  Iedereen moet een noodpakket in huis halen voor het onbekende wat komen gaat ( het filmpje is inmiddels verwijderd)

  Kijk eens goed om je heen , naar het weer —-> ALLES wat voorspelt is over nibiru /komeet elenin ,wat betreft het weer en kanteling van de pool cirkel is tot nu toe uitgekomen.

  er zijn natuurlijk wel verhalen die onzin zijn , maar de waarheid zit er ook tussen !

  videobeelden die een zeer groot object laten zien uit verschillende landen vandaan …zijn al deze mensen gek , of probeerd iemand iets te verbergen!

  waarom inderdaad de bunkers in rusland en usa (area51) …wij zijn maar gewoon mensen wij offeren ons wel op !

  let op 26/27september 2011 en 16 op 17 oktober 2011 …laat 2012 maar zitten dat is afleiding!

  wie niet geloofd zal het zien 😉 take care and goodluck __–> whatch the sky and close you ears…cheers ^^

 12. "let op 26/27september 2011 en 16 op 17 oktober 2011." OK Ellie, laten we afspreken dat we 18 oktober hierover verder gaan. Als rampen over ons heen zijn gekomen valt er weinig af te spreken, maar dan heb jij in ieder geval gelijk gehad. En als er de 18e oktober niets blijkt te zijn gebeurd (naast de normale oorlogen en orkanen, die ieder jaar wel ergens plaatsvinden) geef jij dan toe fout te zijn? Ben benieuwd.

  • @Adrianus V,

   dan geef ik me fouten wel toe 😉

   Maar de orkanen zijn niet nieuw ..hun route wel ,Ny wordt voor het eerst geevacueerd!

   en geloof het of niet ,zoek het op (kijk naar de datums en voorspellingen) alles kwam uit en is begonnen vanaf 2008 …we spreken elkaar 🙂

  • @Adrianus V,

   waarom worden er dan bunkers gebouwd–> ondergrondse steden (www.goto2012.nl)
   waarom doet het weer zo vreemd ?

   waarom verschuift de poolcirkel ?

   waarom scheurt afrika uit één ?

   waarom stuurt Nasa een brief naar het witte huis dat elenin een bedreiging kan zijn waar wij geen weet van hebben ? (http://globalrumblings.blogspot.com/2011/05/breakingcomet-elenin-white-house-letter.html)
   Waarom krijgen wij de waarheid niet ?

   😛

   • @ellie, Even over het laatste wat je noemt, namelijk die brief van het Witte Huis. Die ziet er wel echt uit, dus het zal wel een authentieke brief zijn. Maar waar gaat die brief nou eigenlijk over? Over NEO's, Near Earth Objects, dus objecten zoals planetoïden die dichtbij de aarde kunnen komen. Geen geheim dat die brokstukken in de ruimte soms gevaarlijk dicht bij de aarde kunnen komen, nee sterker nog, in het verleden zijn er regelmatig van die objecten tegen de aarde geknald. Hoe groter die objecten des te zeldzamer de inslagen, maar het komt voor (bijv. 65 miljoen jaar geleden, waarmee de dinosauriërs werden uitgeroeid). De VS heeft een bureau die deze NEO's in de gaten moet houden, da's ook geen geheim. Dat het Witte Huis over de bewaking van NEO's schrijft is dus niet meer dan logisch. Er wordt overigens in de 10 pagina's grote brief met geen woord gerept over komeet Elenin, maar het is natuurlijk een kunst om erin te lezen wat je wilt lezen. Op deze pagina vindt je meer info over NEO's en over de instanties die ze bewaken: http://en.wikipedia.org/wiki/Near-Earth_object .

    • @Adrianus V,

     Elenin is niet gevaarlijk voor de aarde , zegt nasa ..dan komt er een brief en filmpje te voorschijn dat Elenin wel degelijk een gevaar vormt voor de aarde!

     Dan zegt nasa pas geleden (google) dat alle Doemscenario's niet kloppen en dat er geen bedreiging vormt!

     Deze zelfde nasa heeft ook verteld dat een Komeet Altijd grote invloed heeft op de aarde , hoe dichter bij hij komt , hoe meer de aarde verstoord raakt.

     Elenin komt het dichts bij van allemaal en is de grootste , deze komt tussen de maan en aarde door …kijk eens naar het weer , de poolcirkel die iets is gekanteld , waardoor in bijv groenland 2 dagen eerder de zon is opgekomen, Australia overstromingen ,terwijl daar minder regen is gevallen als voorgaande jaren !

     Pas nog , het magnetisch veld van ons sterrenstelsel wordt verstoord (mogenlijk oorzaak Elenin)

     Als Elenin op 1 lijn met de zon en aarde staat zijn er grote aardbevingen geweest (toen stond die nog ver weg) ,..ook bewezen , volgende wordt 26/27 sept 2011 verwacht en de daarop 16/17 oktober 2011!

     Maar Elenin vormt geen gevaar voor de aarde!

     Ik zou het persoonlijk ook liever niet willen geloven , maar naar een beetje research en het volgen van bepaalde voorspellingen (ik volg het vanaf 2009) moet ik eerlijk zeggen dat alles klopt .

     Trouwens ..egyptenaren,maya's,bijbel,koran etc … daar wordt deze Elenin (in diverse andere namen genoemd, waarvan Nibiru en planet x de bekenste zijn!)

     Het enige wat ik kan zeggen : Er klopt iets niet , de wereld vergaat niet ..maar er komt wel iets aan wat wij niet kennen ..en nasa weet het !

 13. Ik volg al jaren dit soort zaken.

  Ver voordat 2012 ter sprake kwam .Laatse tijd is het Nibiru en dan Elenin.

  Tja.. ik weet het niet .Heb geen telescoop ,geen informatie die ik zelf kan zien/bevestigen.

  En voor de meesten van ons geldt dit.

  We moeten het doen met informatie "van "anderen"…

  Ik wijs niets af, sta open en doe mijn best in deze wirwar te blijven vertrouwen op mijn eigen gevoel .

  Dat valt niet mee.

  Ik lees regelmatig op de site GOTO2012 alwaar veel interessante artikelen worden gezet door René.

  Soms voel ik dat het niet klopt voor mij. Soms wel.

  Nu Elenin …bijna dat er mogelijk vervelende dingen gaan gebeuren..ben ik zelf ook wel bezorgd.

  Ik woon in Amsterdam. Moet over 2 weken verhuizen naar benedenwoning.. (kan niet uitstellen wegens sloop)Is een raar gevoel nu.

  Zit in een spagaat van wat doe ik….. Ga ik mijn spullen opslaan en wachten ?

  Hier nog een link naar een artikel van got 2012 Je vindt daar nog veel meer

  http://www.goto2012.nl/

 14. Maria,

  ik heb hier op deze site al eerder gereageerd en me door 'Adrianus V' gerust laten stellen, maar het ziet er naar uit dat we toch gelijk gaan krijgen, zeker als ik tenminste het filmpje uit Zuid Amerika mag geloven en dit ziet er heel echt maar ook heel angstig uit, zeker vanwege het in- en uitzoomen:

  http://pineut.wordpress.com/2011/08/27/eerste-bee

 15. Ik kan een kilo argumenten bedenken en noemen om jullie gerust te stellen dat er niets aan de hand is. Maar daar zullen vast weer een kilo 2012- en Niburu-websites en YouTube-filmpjes tegenover worden gezet, die het tegendeel beweren en die jullie zullen weten te overtuigen. Kortom, laten we gewoon de komen de twee cruciale maanden september en oktober afwachten. Mijn stelling is dat er afgezien van de normaal optredende orkanen en aardbevingen geen bijzondere rampen zullen plaatsvinden, jullie denken er anders over en verwachten rampen op megaschaal. We spreken elkaar eind oktober weer – of niet.

 16. Het is niet zo zeer dat ik rampen op megaschaal verwacht.Dat beweer ik geenszins.

  En ik ben er zeker niet van overtuigd.

  Maar ook niet van tegendeel.Dat er niets zal gebeuren en komeet Elenin alleen een mooi schouwspel zal zijn.

  Ik zit een beetje in het midden

  Zeker zijn er veel video's die angst aanjagend zijn en worden speculaties gedaan.Alsof het werkelijk zo is dat er grote rampen gaan komen. Er is veel informatie en desinformatie.

  Niemand echter weet zeker wat de invloed van deze komeet op de aarde zal zijn.

  .

  Ik laat me graag overtuigen van een visie die goed onderbouwd is dat Elelenin onschuldig zal blijken te zijn.

 17. Rampen zoals aardbevingen .en tsunamis gebeuren nu al sinds de aarde bestaat,vroeger was het nog erger,denk maar eens aan ploselinge ijstijden en continentverschuivingen,.

  De aarde is wat dat betreft de laatse decenia knap rustig geweest met uitzondering van een paar ernstige rampen.We moeten niet vergeten dat de natuur gewoon doet wat hij wil en geen rekening houd met ons of de tijdslijn,waarin dingen gebeuren,nu is het gewoon toevallig dat een uit de hand gelopen artikel ,over een komeet ,die ons al miljoenen jaren passeren,en waar van al menigeen dichterbij is gekomen dan ,komeet honda,levy,elenin,apophis,toutatis,en yu 255 ,ons zo bezighoud,en lijkt het op alles wat er nu gebeurt te maken heeft met ellenin,Dat komt alleen omdat er nu veel opgelet word,hetzelfde effect als wanneer je een nieuw jasje koopt,en de halve wereld lijkt er in een keer in te lopen,dat zelfde gebeurt nu ook,omdat er op word gelet lijkt alles in combinatie met een kleine komeet,en de voorspellingen op internet,you tube en andere sites ,te kloppen en word iedereen bang gemaakt,zonder enig vorm van bewijs,alleen maar complottheorieen,en andere doemscenarios,.Ik ben ook al een poosje met de sterenkunde bezig en volg ook nauwlettend informatie over de kometen die gaan komen.Voor de mensen onder ons die bang zijn of onzeker,heb ik een stuk vertaald uit een intervieuw met iemand van de nasa,dit is afgenomen op 16 augustus jongstleden,en gegeven omdat de nasa ook zat is van alle onzin die verspreid word,,hoop dat iedereen zo een stuk geruster is ,,

  Augustus 2011

  Vaak, kometen worden afgeschilderd als voorbodes van somberheid en doom in films en op TV, maar geen bedreiging meest naar de aarde. Komeet Elenin, de nieuwste komeet voor een bezoek aan onze innerlijke zonnestelsel, is geen uitzondering. Elenin zal ongeveer 22 miljoen mijl (35 miljoen kilometer) van de aarde passeren tijdens haar dichtste benadering op 16 oktober 2011.

  Ook bekend door zijn astronomische naam C/2010 X 1, de komeet eerst op 10 december 2010 door Leonid Elenin, een waarnemer in Ljoebertsy, Rusland, die de ontdekking ontdekt werd maakte "op afstand" met behulp van een observatorium in New Mexico # op die tijd Elenin was ongeveer 401 miljoen mijl # 647 miljoen kilometer # van aarde # sinds zijn ontdekking, Comet Elenin heeft – zoals alle kometen doen-de afstand tot aardse omgeving gesloten, zoals het maakt zijn weg dichter naar perihelium, de dichtstbijzijnde punt tot de zon #

  NASA wetenschappers hebben de tijd genomen in de afgelopen paar maanden te beantwoorden uw vragen # Compiled hieronder zijn enkele van de meest populaire vragen, met antwoorden van Don Yeomans van NASA's in de buurt van-aarde Object programma Office bij NASA's Jet Propulsion Laboratory in Pasadena, Calif #, en David Morrison van het NASA astrobiologie Instituut van het NASA Ames Research Center in Moffett veld, Calif #

  Meest gestelde vragen over Comet Elenin

  Wanneer zal Comet Elenin komen het dichtst bij de aarde en de helderste verschijnen?

  Komeet Elenin moet op de helderste kort voordat de tijd van haar dichtste benadering naar de aarde op Oct # 16, 2011 # op het dichtstbijzijnde punt, het zal zijn 22 miljoen mijl # 35 miljoen kilometer # uit ons #

  Komeet Elenin zal komen dicht bij de aarde of tussen de aarde en de maan?

  Komeet Elenin zal niet komen dichter bij de aarde dan 22 miljoen mijl # 35 miljoen kilometer ## dat is meer dan 90 maal de afstand tot de maan #

  Deze komeet kan beïnvloeden ons uit waar het is, of waar het in de toekomst zal zijn? Kan dit hemellichaam verschuiving van de getijden of zelfs tektonische platen hier op aarde?

  Er zijn onjuiste speculaties op het Internet dat aanpassingen van komeet Elenin met andere hemellichamen kan gevolgen voor de aarde en externe krachten leiden komeet Elenin om te komen dichter # tot kunnen "een geschatte uitlijning van komeet Elenin met andere hemellichamen zijn zinloos, en de komeet niet de donkere organen die zijn baan zou kunnen erover zullen tegenkomen, noch beïnvloedt het ons geenszins hier op aarde"zei Don Yeomans, een wetenschapper op NASA JPL #

  "Komeet Elenin alleen zal niet ver weg, het is ook aan de kleine kant voor kometen," zei Yeomans # "en kometen zijn niet de meest dichtbevolkte boordevol objecten uit daar # ze meestal de dichtheid van iets verwant aan losjes verpakt ijzige vuil hebben #

  "Dus je hebt een bescheiden middelgrote ijzige dirtball die zich niet op minder dan 35 miljoen kilometer [ongeveer 22 miljoen km #," zei Yeomans # "het zal een onmetelijk minuscuul invloed hebben op onze planeet # door vergelijking, mijn auto subcompact oefent een grotere invloed op de oceaan van getijden dan komeet Elenin ooit zal #"

  Ik heb ongeveer drie dagen duisternis gehoord wegens Comet Elenin # zal Elenin blok uit de zon voor drie dagen?

  "Gezien vanaf de aarde, komeet Elenin zal niet overschrijden van de zon gezicht," zegt Yeomans #

  Maar zelfs als het van de zon, die het niet kan oversteken kon, astrobiologist die David Morrison merkt op dat komeet die Elenin ongeveer 2-3 mijl # 3-5 kilometer # breed, is terwijl de zon ongeveer 865.000 km # 1,392,082 kilometer # over # How is kan dergelijke een klein voorwerp blok de zon, die een dergelijke grote object?

  Laten we denken over een eclips van de zon, wat gebeurt wanneer de maan tussen de aarde en de zon # de maan is ongeveer 2500 mijl # 4.000 kilometer # diameter verschijnt, en heeft dezelfde schijnbare grootte als de zon wanneer het is ongeveer 250.000 mijl # 400.000 kilometer # weg–ongeveer 100 keer zijn eigen diameter # voor een komeet met een diameter van ongeveer 2-3 mijl # 3-5 kilometer # ter dekking van de zon die zou moeten worden binnen 250 mijl # 400 kilometer #, ruwweg de orbitale hoogte van het internationale ruimtestation # echter, zoals hierboven vermeld, komt deze komeet niet dichter bij de aarde dan 22 miljoen km #

  Ik heb gehoord dat er is een "bruine dwerg" theorie over Comet Elenin # zou de massa worden genoeg te trekken traject van de komeet Honda's een aanzienlijk bedrag? Kan dit worden gebruikt om te bepalen van de massa van Elenin?

  Morrison zegt dat er geen 'bruine dwerg theorie' van deze komeet # "een komeet gaat niets boven een bruine dwerg # U juist bent dat de astronomen de massa van een voorwerp meten manier door de gravitationele invloed ervan op een andere is, maar kometen veel te klein zijn om een measureable invloed hebben op om het even wat #"

  Als we een zwarte of bruine dwerg in onze buitenste zonnestelsel hadden, ik denk dat niemand kon zien, juiste?

  "Nee, dat klopt niet," zegt Morrison # "als we een bruine dwerg ster in het buitenste zonnestelsel hadden, we kunnen zien, zijn infrarood energie detecteren en meten van het storende effect op andere objecten # is er geen bruine dwerg in het zonnestelsel, anders zouden we hebben gedetecteerd it # en er is niet zoiets als een zwarte dwar

  Webpagina vertalen http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=201… Alles wissen

  Kopiëren Beoordeling

  de tekst is niet helemaal goed overgekomen maar de belangrijkste dingen staan er wel in ,,gr dennis

  • @dennis,

   denk jij nou echt dat nasa zal toegeven !! tuurlijk niet ,wat denkje dan dat er gebeurd massahysterie.

   er zijn ook andere filmpjes van nasa medewerkers , die een heel ander verhaal vertellen !

   deze 2 zijn overleden toeval?

   maarjah we zullen zien 😉

  • peter drent zegt

   @dennis,

   Ik heb even een stukje geciteerd :

   Dus je hebt een bescheiden middelgrote ijzige dirtball die zich niet op minder dan 35 miljoen kilometer [ongeveer 22 miljoen km #,” zei Yeomans # “het zal een onmetelijk minuscuul invloed hebben op onze planeet ..

   Ten eerste , Dennis… zoek je een andere vertaler want dit lijkt nergens op.

   Ten tweede is het onzin om aan te nemen dat dit object op SLECHTS 35 miljoen km géén invloed heeft op de aarde.

   Gezien toen dit object nog meer dan 600milioen km op afstand was al grote rampen tot gevolg had.

   ( ook vertelt door een andere nasa medewerker wat werkte bij het jpl )

   En ineens op mysterieuze wijze het filmpje weer van internet heeft verwijdert.

   Het is inderdaad logisch dat nasa geen paniek wilt zaaien en daarom stelt dat deze komeet de aarde niet zal raken en op een veilige 35 mijoen km de aarde zal passeren waarbij het nog maar zeer de vraag is of het met het blote oog te aanschouwen is.

   Echter, heeft nasa het niet over nevenschade, de invloed van de zwaartekracht van dit object en eventueel ruimtepuin wat deze over ons neerstrooit.

   Dan nog maar te zwijgen over het ergste scenario, als dit object daadwerkelijk een groter zwaartekrachtveld dan onze zon mocht hebben en deze langs ons door komt razen, dat dit object zal proberen ons "de aarde" in zijn eigen mini zonnestelsel te betrekken en ons ver van onze zon zal wegvoeren met een ijstijd tot gevolg.

   Dan heb ik het nog niet eens gehad over de geoloog Phil Schneider, wat verklaarde in zijn lezing wat gepubliceerd staat op http://www.goto2012.nl dat er al 13 aanslagen waren gepoogd op zijn leven nadat hij deze informatie naar buiten had gebracht en inmiddels niet meer leeft.

   We hebben het nu niet meer over doomdenkers of paranoia mensen die zich vanalles in de kop halen… Nee we hebben het nu over wetenschappers die hoog staan aangeschreven en worden weggewerkt door de amerikaanse regering.

   Dus …. beste Dennis… leuk dat je je zoveel moeite doet om onderandere mij het tegendeel te bewijzen, maar veel indruk heeft het niet gemaakt 😉

   Mvgr Peter Drent.,

   [email protected]

 18. Nog zo'n lang antwoord en m'n database is helemaal vol. 🙂 Dennis, thanx voor de info.

 19. ben niet alwetend maar,we spreken elkaar op 20 oktober,geniet van je leven,,,,doe ik ook groetjes dennis

 20. Zucht Ellie, jij slikt ook echt alles voor zoete koek hè? De plannen om het ISS te verlaten hebben niets te maken met komeet Elenin. Oorzaak is het ongeluk met de Sojoez draagraket, welke 24 augustus j.l. heeft plaatsgevonden. Die Sojoez is na de pensionering van de space shuttles het enige vervoermiddel van astronauten naar het ISS toe en de Amerikanen willen 100% zekerheid dat die Sojoez veilig is. Maar goed, als jij de link wil leggen tussen het verlaten van het ISS en Elenin ga je gang.

 21. Adrianus V :

  sorry was er even vergeten bij te zeggen ..kijken vanaf 38min ..veel kijkplezier!

  oja klein verhaaltje nog :

  Met alle huidige verwarring, is het hard nodig om alles eens op een rijtje te zetten wat we nu weten, of juist niet weten. Het gaat om een komeet. Een kleine onbetekenende sneeuwklomp volgens de NASA. Ontdekt door een russische astronoom of amateur astronoom, Leonid Elenin. Het is een komeet die zijn perihelium (dichtste punt bij de zon) op 11 september heeft. Over toeval gesproken, of is het synchroniciteit? Velen zien in de naam Ele(ven) Nin(e) oftewel 11-9. Ook andere associaties kan je maken, ELE (extiction level event) gecombineerd met NIN (Nibiru in November). Je moet toegeven dat dit allemaal apart is.

  Velen leggen ook verband met de film Deep Impact die over een komeetinslag gaat. Daar is het Leo (-Leonid) Biederman die de ELE ontdekt. In de film is ook een zwarte president te zien. Nog meer toevalligheden.

  In de simulator van JPL is te zien wanneer Elenin alignments heeft met de zon en de aarde, dat wil zeggen dat Elenin op één lijn staat met de zon en de aarde. Laat er nu op elk van deze momenten een grote aardbeving plaatsgevonden hebben waarvan enkelen zelfs een verplaatsing van de aardas veroorzaakt hebben. Achtereenvolgens Chili, Nieuw Zeeland, Japan, Nieuw Zeeland. Ook in de wetenschappelijke wereld valt dit op en een zekere Mensur Omerbashich schrijft hier een proefschrift over. Dit proefschrift wordt door velen aangevallen en afgekraakt, maar de harde waarheid is dat niemand het tegendeel kan bewijzen. Er is zoveel in de ruimte wat wij nog niet begrijpen (of mogen weten…)

  Dan de NASA (Never A Straight Answer). De NASA reageert op vreemde manieren, oordeel zelf:

  – De NASA onkent alle gevaar, ondanks dat de baan nog erg onzeker blijft en er zelfs kans is dat Elenin de aarde zou raken.

  – De NASA wordt meteen bestormd met vragen, en sluit abrubt zijn buzzroom website.

  – In juni brengt de NASA een video uit voor al zijn werknemers waarin ze verzocht worden voorzorgsmaatregelen te nemen voor calamiteiten.

  – Ondanks dat de NASA blijft volhouden dat het een onbelangrijke sneeuwklomp is wordt een van de beide stereo satellieten een week lang van de zon afgedraaid om deze onbelangrijke sneeuwklomp te volgen. Dit is nog nooit eerder vertoond.

  – Volledig toevallig stopt de NASA met hun eigen shuttles, ontploft de eerste russische bevoorradings raket en leidt dat waarschijnlijk tot een tijdelijke ontruiming van het ISS, het internationale ruimtestation.

  Inmiddels zijn er allerlei feiten en geruchten langsgekomen.

  – De staart van Elenin zou Cyanide bevatten, een dodelijk gas als dat in onze atmosfeer terecht komt. Het is echter niet zeker of de aarde door de staart zal gaan, omdat Elenin een heel klein beetje scheef op de ecliptica gaat en wellicht net boven de aarde uitgaat, zodat wij onder de staart door gaan. Als de staart uberhaubt lang genoeg is, wat ook weer betwijfeld wordt.

  – Het laatste gerucht is dat Elenin uit elkaar gaat vallen in het perihelium, het dichtste punt bij de zon. Er circuleren al fotos die laten zien dat de helderheid van Elenin afneemt. Dit uit elkaar vallen is niet ongewoon voor kometen.

  – Er zijn velen die geloven dat Elenin een voorloper is van Nibiru, en dat de aardbevingen niet door Elenin veroorzaakt zijn, maar door Nibiru via Elenin. Nibiru is volgens velen een bruine dwergster, een tweeling van onze zon, die elke 3600 jaar door ons zonnestelsel komt met grote gevolgen. Nibiru is slechts met infrarood apparatuur te bekijken, en is waarschijnlijk zelfs op Google Sky te zien.

  Dat geeft een aardige opsomming van alle feiten waar we mee geconfronteerd worden. Als dit allemaal serieus is, dan staan ons roerige tijden te wachten. Als dat al niet in september duidelijk wordt, dan wel eind october of misschien toch in 2012 op de gedoodverfde 21 december. Al moet ik wel zeggen dat het 2011 kamp wel sterker wordt de laatste tijd, al is het alleen al door de getuigenissen van velen die dromen of visioenen hebben over gebeurtenissen dit jaar en niet 2012.

  En wat te denken van alle voorspellingen, Nostradamus, de Hopi met hun Katchinas, de Maya met de vijfde zon, de voorspellingen van Fatima, het boek openbaringen in de bijbel, ga maar door het is een eindeloze rij. Alles bij elkaar is het gigantisch. Het is haast niet te geloven dat er zoveel mensen rondlopen die zich van helemaal niets bewust zijn en gewoon hun leven leiden. Wij kunnen dat niet. Net als Eva als je eenmaal van de appel van kennis geproefd hebt, kan je niet meer terug.

  En misschien is Elenin allemaal misleiding, is de hele hoax rond Elenin precies zo gepland. Met die 11-9 symboliek die ervan afdruipt is dat heel aannemelijk! Als we nu eens vanuit het gezichtspunt van de Illuminati kijken wat wordt het dan?

  – We hebben onze ondergrondse schuilplaatsen gereed, vol met levensmiddelen voor jaren.

  – We hebben zaadkluizen met zaad van alle planten op de wereld voor een nieuwe start.

  – We hebben interneringskampen bij alle grote steden in de VS om de massa tegen te houden als het nodig is.

  – Nu moeten we nog ongemerkt kunnen verdwijnen op het goede moment. Als we dat doen terwijl de tekenen al in de hemel verschijnen is het te laat, zal iedereen op ons letten.

  – Dan creëren we eerst een leuke afleiding, waar iedereen bovenop springt. Als dat blijkt dat het een zeperd is verslapt de aandacht. Op dat preciese moment kunnen we onderduiken en is het te laat voor de rest van de wereld.

  Kijkend naar de situatie, is dat misschien wel wat er gebeurt. Als Elenin een zeperd blijkt te zijn, en iedereen zich ervan afkeert, krijg je een luwte waarin de elite precies nog verdwijnen voor eind october als Nibiru zichtbaar zou worden…

  Dit is waar we op dit moment staan. Maar we moeten niet vergeten dat dit alleen maar het 3D verhaal is. Wij zijn meer dan 3D, wij zijn oneindig bewustzijn. En als ons lichaam afsterft, dan leven wij verder, en zijn we vrijer dan ooit. Is dat misschien wel onze grootste kans op vrijheid. Maar dat geldt alleen voor diegenen van ons die zich dat dan bewust zijn. Die bewust genoeg zijn om hun eigen keuze te maken. Wil ik terug naar deze gevangenisplaneet of ga ik. Dat is onze keus. Dat is jouw keus!

  bron:goto2012

  groetjes

 22. @peter,, betreffende de vertaling,ben ik het met je eens,toch is in grote lijnen wel duidelijk wat er staat, degene,met een beetje intellect kan er wel wat van maken,

  iedereen heeft andere informatie,de waarheid zal ergens in het midden liggen,en ik heb niet gezegd dat ik bewijs heb ,,of dat ik alles weet,,maar ik probeer wel de logica te achterhalen,en het meest voor de hand liggend,te motiveren,en ervanuit gaand dat er al zoveel kometen zijn gepasseerd en net komeet honda waar ook een grote paniek over was op internet ,,en dat op een afstand van 8 miljoen kilometer.was verder ook niks van te merken

  maar ik hoop verder gewoon eigenlijk dat er niks gebeurt,en dat het allemaal meevalt,want ellenin is niet de enigste die potentiel gevaarlijk zou kunnen zijn we shall see ,,,mvg

  dennis,

  • peter drent zegt

   @dennis, je hebt gelijk betreft dat er al zatop kometen ons ruimschoots zijn gepasseerd zonder dat er wat gebeurde , ook geloof ik totaal niet in de datum 11 sept , dat vind ik wel erg ver gezocht, als je woorden maar ver genoeg uit elkaar trekt met n beetje fantasie kan je er al snel van maken wat je wilt dat het is…

   wat me wél verontrust, is de videoboodschap van nasa ( wat ik zelf helaas wel heb gezien maar niet meer op het net terug kan vinden ) naar hun medewerkers, dat ze een noodrantsoen moeten gaan aanleggen voor "hetgeen"wat komen gaat.

   ook verontrust me het feit dat nasa ons gewoon een komeet geeft waar ik ook nog niet zo zeker van ben, stel alle data`s met zware bevingen plaats vonden toevallig op het moment dat "zoals nasa zegt" DE KOMEET, op een lijn stond met alle planeten binnen ons stelsel incl de zon, zouden we ons geen zorgen hoeven maken, echter geloof ik niet zo in toeval, dat al deze datums exatct uitkomen met de door hun zelf geconstateerde alignment dates vind ik namelijk ook wel erg ver gezocht, toch al met al niet onmogelijk.

   stel het is wél waar dat dit object beschikt over een zeer sterk zwaartekrachtveld hebben we het namelijk ook niet over een komeet wat hun ons doen laten geloven, en dan gaat het verhaaltje ook niet meer op van het feit dat er al vaker kometen langs ons door zijn gekomen zonder rampzalige consequenties.

   ervanuitgaand dat dit " object " ( zoals ik elenin het liefst naar mijn visie benoem )

   wél een zeer sterk zwaartekrachtveld heeft en rampspoed veroorzaakte toen het nog verder dan 1 miljard km van de aarde verwijdert was, is het natuurlijk onzin om van nasa aan te nemen dat dit "object" ons zou passeren op een "VEILIGE"afstand van 30 miljoen km, sinds de laatste beving in japan is de aardas verdraaid, de aard magnetische polen zijn aan t openbreken en het wijst er sterk op dat er een poolverschuiving aan zit te komen ,dit hoor je natuurlijk niet uit de persberichten van nasa.

   Al met al is er n hoop informatie en n hoop disinformatie, zoals je ook wel op genoeg forums kan lezen,

   ik zeg ook niet dat ik "hét" bewijs kan leveren over hoe en wat precies, maar dat er IETS aan zit te komen binnen nu en eind 2012 vind ik realistischer dan dat je zegt : oh r gebeurd niks, is gewoon doom denken , in 2000 verging de aarde ook niet dus r gebeurd niks… want wie is er dan óf dom óf gewoon onwetend?

   we hebben de hopis, de mayas , de bijbel, koran, nostradamus, die mensen hadden geen internet om hun bevindingen te delen! die konden elkaar niet, toch voorspelde ze allen het zelfde voor dezelfde datum.

   ik heb geleerd door de jaren heen , dat als 1000 man iets ergens over zeggen , zal t nooit helemaal waar zijn maar n kern van waarheid zit er dan toch wel in …. daarop baseer ik dan ook mijn conclusies.

   en iedereen die dan nog zijn ogen sluit en hoopt ( net als ik ) dat er toch niks zal gebeuren , wens ik veel sterkte , geluk , kracht en succes toe, wellicht hebben ze t harder nodig dan de meest onwetende mensen onder ons 😉

   Groetjes, Peter drent.

  • @Ellie, zucht daar beginnen we weer. Wie moet er nou eigenlijk wakker worden? In die link die je stuurde staan weer talloze beweringen die nul komma nada kloppen, zoals "Saturnus, die 90 graden is gedraaid in december 2010 met nu verticale ringen." Waar dat verhaal vandaan komt weet ik niet, maar Saturnus ringen zijn niet plotseling veranderd in verticale ringen. Maar goed, jij slikt het allemaal als zoete koek. Enige manier om duidelijk te maken wie er gelijk heeft (lees: of Elenin wel of niet voor rampen zorgt) is kijken wat er op de cruciale data 25 september, 17 oktober en 23 november gebeurt. Ellie, in eerdere reacties had je ook 11 september als belangrijke datum staan – de naam Elenin was zelfs een verwijzing naar eleven nine – maar qua rampen is dat kennelijk overgeslagen. OK, er was deze week een aardbeving bij de Duitse grens, maar daarvan viel alleen een papegaai van z'n stokje. Ik spreek je 26 september, 18 oktober en 24 november weer.

   • @Adrianus V, Plus dat er dagelijks over de hele wereld aardbevingen van dit soort slappe magnitudes afspelen.

    Wat mensen naïeve mensen zoals Ellie geloven is dat Elenin de aanstichter is voor alle zware aardbevingen en/of rampen. Zelf slubberen ze allerlei informatie op, komende van complottheoriedenkers. Zelf doen ze verder totaal geen wetenschappelijke onderzoek, maar kijken enkel op dat soort sites. Ze nemen alles klakkeloos aan, want verder nadenken zou hun mooie theoriën doen abrokkelen. Het is een soort zelfbescherming van dit soort mensen.

    Ze draaien vaak niet, of erg slecht mee in de maatschappij en kunnen hier hun draai niet in vinden. Omdat ze zich niet voelen passen in deze wereld, die ze als saai ervaren, gaan ze op zoek naar allerlei zogenaamd interessante en spannende gebeurtenissen die ver van de wetenschap af staan. Al denken ze zelf dat het allemaal erg wetencshappelijk onderbouwde artikelen zijn.

    Meestal (maar niet noodzakelijk) gaat dit soort gedrag ook samen met (excessief) drugsbruik. Vaak is wiet een boosdoener, waarbij ze na behoorlijke tijd tegen een paranoïde fase aanzitten of zelfs paranoïde worden.

    Maar dit alles zal vast niet op Ellie toepasbaar zijn.

    Grappig is trouwens dat deze knakker een programma heeft geschreven om uit een database met kometen de link tussen een komeet en aardbevingen te leggen: http://www.bautforum.com/showthread.php/113532-Co
    Wat blijkt? Elenin komt er maar bescheten vanaf. Er is een aantal planeten meer die veel meer raakvlakken hebben met de aardbevingen die zijn gebeurd.

    Maarja, die zijn weer niet zo populair als elenin natuurlijk.

    Wat een trieste figuren bestaan er eigenlijk. Kan er alleen maar medelijden mee hebben, want zulke figuren kunnen nooit normaal meedraaien in de maatschappij. Dit is hun enige zelfbescherming omdat hun leven anders compleet zinloos is. Nu hebben ze keer op keer weer iets om naar uit te kijken. Elenin, Nibiru, 2012, etc etc. Klinkt Hale Bopp iemand nog bekend in de oren? Zelfde verhaal. Achteraf blijkt dat niks te zijn, maar dan hoor je de aluhoedjes niet meer schreeuwen. Zelf leren ze er niks van, want daarna vinden ze weer nieuw 'interessant' materiaal. Jaja, de hersenen zijn sterk in het creeëren van zin in iemands leven.

    Maar Ellie, ga zo lekker door, we spreken elkaar inderdaad 26 september, 18 oktober en 24 november.

    • peter drent zegt

     @Henk,

     Nou henkie , ik vind het n beetje triest van je om ellie nu als n een of andere junk neer te plaatsen die een duidelijk probleem heeft en niet goed in de maatschappij mee kan draaien.

     ( hierbij voel ik mezelf dan ook aangesproken ) Gezien ik bepaalde meningen wel met haar kan delen.

     Even voor de duidelijkheid, ik heb nooit wiet gebruikt en heb een mooi huisje met zwembad, aardig wat vrienden en kennissen , en ook nog ten slotte een mooie baan.

     Het lijkt er sterker op dat je je eigen problematiek bent aan het projecteren op anderen, knap zielig !

     Heb met je te doen hoor 😉

     Ze heeft bepaalde intresses en is daarin idd misschien wat aan t doordrammen maar om nu meteen zulke voorbarige conclusies te gaan trekken vind ik net zo goed ver gezocht 😉

     Wie ben jij om je uit te laten over hoe iemand wel of niet kan meedraaien in de maatschappij ?

     Heb je zelf soms n dergelijke psychische problematiek?

     O nee, natuurlijk !

     Je bent vast psychiater!

     Die lui denken namelijk stellig altijd te kunnen beoordelen hoe mensen in het leven zouden moeten staan. 🙂

     `T lijkt er wel op 🙂 !

     Even voor de duidelijkheid henkie .. : Ellie neemt niet alles klakkeloos over, ze constateerd wat wetenschappers die hoog aangeschreven staan hebben gepubliceerd.

     Maar die lullen natuurlijk allemaal uit hun nek hé ?

     En zelfs artsen , it experts , medewerkers van nasa etc kunnen er wel eens naast zitten,

     mij hoor je als laatst roepen dat ik egaal welke datum aanneem dat er iets gaat gebeuren.

     Maar feit is wél, dat er IETS staat te gebeuren, echter wanneer hoe en wat, laat ik me niet over uit want dat weet ik simpelweg niet.

     Dus… beste henkie … doe je huiswerk of laat je hierbuiten … je zet jezelf alleen maar voor lul 😉

     Al met al, wens ik je toch nog het beste en veel succes met je dergelijk psychische problematiek ;)) !

     Groet, Peter Drent.

     • @peter drent, Nee, ik heb zelf gelukkig helemaal nergens last van. Wel is een goede vriend van me, en een gewone kennis slachtoffer geworden van jarenlang wietgebruik en kwamen in die tijd ook constant aan met de soort slecht onderbouwde informatie en louter rustend op toevalligheden. Gelukkig dat ze na gebruik weer 'normaal' werden, maar de schade is toch nog steeds wel merkbaar helaas.

      Kijk wat Ellie doet:

      "Over toeval gesproken, of is het synchroniciteit? Velen zien in de naam Ele(ven) Nin(e) oftewel 11-9. Ook andere associaties kan je maken, ELE (extiction level event) gecombineerd met NIN (Nibiru in November). Je moet toegeven dat dit allemaal apart is."

      Als je dit soort verbanden legt, dan ben je gewoon totaal blind voor enige rationaliteit whatsoever. Als je zulke larie ècht zelf gelooft moet er wel een schroefje los zitten in de bovenkamer.

      Wat betreft je stukje over je 'wetenschappers': Masaru Emoto is ook een 'wetenschapper'. Maar vanuit de echte wetenschap wordt hij gezien als 'pseudowetenschapper'.

      De 'wetenschappers' die vaak worden geïnterviewd in complotfilmpjes (zeitgeist etc etc) zijn altijd wetenschappers die onbekend zijn in de wereld van de wetenschap. Gewoon outcasts dus. Ook hebben ze vaak onderzoeken uitgevoerd van belabberde kwaliteit. Het is geen kunst om een titeltje wetenschapper te krijgen. Dat er Prof. voor staat wil nog niet zeggen dat het klopt wat diegene zegt.

      Net zo min als de door mij genoemde 'echte wetenschappers' gelijk hebben. Die kunnen er ook naast zitten. Er is echter een verschil tussen aantoonbaar ernaast zitten en dat toegeven, of door slecht/geen onderzoek toch je preek houden en ergens in blijven volharden. Dat is meer gebaseerd op emotie.

     • @peter drent,

      juist goed verwoord , wat hun vergeten te doen :

      ik geef een link naar een site en zij lezen de eerste regel en verder niet , mischien toch wel een raad voor hun om eens verder te lezen en te kijken ..dan pas oordelen 😉

     • @Ellie, even een reactie op jou: je zegt "mischien toch wel een raad voor hun om eens verder te lezen en te kijken ..dan pas oordelen." Klinkt logisch, ben ik helemaal met je eens. Maar ik en vele anderen hebben toch regelmatig MET argumenten aangegeven waarom het doemverhaal van komeet Elenin niet klopt. Zie bijvoorbeeld deze blog: http://www.astroblogs.nl/2011/08/09/geen-paniek-k… Dat we de laatste tijd vreemde verschijnselen zien is ook onjuist. Rolwolken zijn vaker in Nederland te zien geweest (in 2007 eentje, zie http://www.astroblogs.nl/2007/05/10/rolwolk-boven… ), de aardbeving van Roermond in 1992 was met 5,8 meer dan honderd keer zo zwaar als die van 8 september. Bij die laatste was geen schade, wel een papagaai die flauwviel. Is dat een ramp te noemen? Tornado's zijn er ook vaker in Nederland geweest, boven Borculo in 1925 en Tricht in 1967 bijvoorbeeld. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Tornado_(wervelwind)… Wat zien we dus telkens: dat we ingaan op de naar voren gebrachte stellingen (en ons heus niet alleen richten op de allereerste zin) en die stellingen beargumenteerd proberen te ontkrachten. Wat jij dan vervolgens doet is daar niet op in gaan, maar gewoon weer een volgend filmpje van de een of andere doemvoorspeller of soortgelijke webpagina tevoorschijn toveren. Tsja, zo kan ik het ook. Maar goed, we spreken elkaar inderdaad 26 september, 18 oktober en 24 november en maken dan de balans op door welke 'rampen' we getroffen zijn. Geen aardbevingen of herfststormen zoals we afgelopen tijd gehad hebben, dat kan je geen rampen noemen (tenzij je aan woordinflatie leidt).

    • @Henk,

     Haha wat is het toch heerlijk om jullie te horen , jullie weten alles en iedereen is gek ..zelfs nasa !

     Mischien toch iets meer verdiepen in het geen wat gaande is op het moment , of is het meer dat jullie bang zijn voor de mogelijke waarheid ?

     Laat mij maar de gek zijn , vind ik niet erg hoor …jullie hebben mij nooit horen zeggen dat de werled vergaat , gebeurd ook niet !

     Jullie hebben mij alleen maar horen zeggen dat er rampspoed gaat komen , haha en alle feiten die voorspeld zijn , zijn ook tot nu toe uit gekomen … die feiten vermeld ik , maar ik ben de gek !

     Nee ik geef het netjes door en wat jullie ermee doen moeten julllie weten , ik vind het alleen kansloos dat jullie je zelf boven alles en iedereen stellen , zelfs boven de medewerkers van nasa ..die er toch duidelijk meer zicht op hebben dan jullie !

     ik doe niet mee aan complot theorieén , ik kijk wat er gaande is om ons heen …of heb jij wel eens vroeger rolwolken , tornado's , extremen onweersbuien , aardbevingen etc… in Nederland gezien …nee he dusss

     maar jij weet het succes!!

     • @Ellie, Ik ben pas 27 jaar op deze wereld, maar een aardbeving heb ik al eens eerder meegemaakt inderdaad. Extreme onweersbuien zijn mij ook absoluut niet vreemd, alsmede rolwolken die absoluut niets speciaals zijn en bij een beetje storm bijna altijd aanwezig zijn.

      Er is helemaal niks aparts aan de gang zo ver ik kan zien. Dit kun je toch geen extreem weer noemen? De watersnoodramp in 1953, dàt is iets met extreme schade. Dit soort pisbuitjes en mini-aardbevinkjes die niet eens echte schade aanrichten stelt toch helemaal niks voor?

      Ik snap niet wat je loopt te bazelen met "kijk wat er gaande is om ons heen". Niks bijzonders. Mijn oma en opa hebben ook genoeg zwaar weer meegemaakt.

      Nog anderhalve week, en dan moet de eerste 'ramp' er zijn, toch?

     • @Ellie, Zie ook hier de lijst van zware stormen in NL sinds 1910: http://www.knmi.nl/klimatologie/lijsten/zwarestor

      Zo'n beetje elk jaar wel raak dus. Kom jij eens met wat onderbouw materiaal, ipv puur op emotie gebaseerde stellingen.

      Toon eens objectief aan dat er "zoveel gaande is om ons heen". Waarin dus blijkt dat het nu veel ernstiger is dan vroeger.

 23. Een onvoorspelbare komeet bezorgt wetenschappers kopzorgen. Onlangs zijn astronomen een nog niet ontdekte komeet op het spoor gekomen. De ruimtebrok heeft de vervelende eigenschap dat hij op zeer onregelmatige tijden voorbij de Aarde raast.

  Begin 2011 liet de komeet nog van zich spreken, toen hij ons ‘trakteerde’ op een meteorenregen. Wetenschappers wisten niet waarom er ineens zoveel ruimtebrokken te zien waren. Na een onderzoek bleken de stofdeeltjes afkomstig te zijn van de komeet.

  Omdat de stofdeeltjes van de komeet in aanraking komen met onze planeet, zou de ruimtebrok zelf ook kunnen botsen met de Aarde. Het baart onderzoeker Peter Jenniskens zorgen dat het lastig is om te voorspellen wanneer en waar de komeet opduikt. “We weten niet of de komeet al voorbij is of ons nog nadert,” aldus de wetenschapper.

  Vanwege de onvoorspelbaarheid van de koers zou het kunnen dat de komeet honderden jaren of zelfs duizenden jaren geleden voor het laatst voorbij zijn geraasd. De laatste keer dat hij de Aarde vereerde op een bezoekje kwam hij echter gevaarlijk dichtbij. Na al die jaren leveren de stofdeeltjes die zijn achtergebleven nog meteorenregens op.

  Om voor eens en voor duidelijkheid te verschaffen over het potentiële gevaar die de komeet kan opleveren, houden onderzoekers het heelal extra goed in de gaten. Op basis van de stofdeeltjes proberen astronomen erachter te komen wat nu precies de baan van de ruimtebrok is.

  Dat valt echter niet mee, aangezien de deeltjes aan andere krachten worden onderworpen dan de komeet zelf. Wetenschappers willen echter benadrukken dat de kans dat de komeet werkelijk botst met de Aarde klein is.

  Deel deze gallery op Facebook

  Dit stukje stond vandaag op het nieuws,,,vreemd dat er geen naam word genoemd van de desbetreffende komeet,dat nasa of andere wetenschappers het hier niet over gehad hebben,dus er speelt toch iets,,gr dennis.

 24. Klopt als een bus. Het gaat om de zogenaamde Februari Eta Draconiden (FED), een meteorenzwerm, wiens oorsprong onbekend is. Hier is het artikel van Peter Jenniskens, waarin het beschreven wordt: http://cams.seti.org/FED.pdf . Thanx voor de info Dennis!

 25. peter drent zegt

  eindelijk eens wat mensen die wakker worden en hun huiswerk goed doen (Y) dikke duim voor jullie !

  stukke beter dan iemand wat voor psychiater is aan t spelen 🙂

  Groet Peter drent.

 26. @adrianus,,ook bedankt voor de aanvullende informatie,die je mij hebt doen toekomen,,,gr dennis

 27. @peter,en nu maar hopen dat het allemaal meevalt,,gr dennis

  • peter drent zegt

   @dennis,

   Inderdaad dennis,

   hoop ik natuurlijk ook op en denk stiekum dat t wel mee zal vallen hier in nl,

   stel in t ongunstigste geval dat we te maken zouden krijgen met n poolverschuiving / polarshift,

   ben ik eens gaan nakijken wat voor consequenties dat voor ons hier in nederland uberhoubt zou hebben…

   t schijnt reuze mee te vallen,

   de mammoet wat ze hadden gevonden in Siberië , aardig wat metertjes onder ijs , bevestigde dat zoiets mogelijk is binnen no time! gezien dat beest de vegetatie nog in zn maag had zitten en ze konden verklaren dat de mammoet was aan het grazen bij een temperatuur van rond de 20 a 30 graden , en deze ineens binnen secondes zakte naar een respectievelijke -60 of lager.

   Ook albert einstijn bevestigde deze theorie (niet zomaar een B wetenschapper ) om t maar effe zo te noemen 🙂

   al met al , schijnt gezien de ligging van nederland dat alsnog dan mee te vallen,

   in het ergste geval ( ligt natuurlijk aan welke richting de aarde kantelt )

   word het hier dan zo `n -10 op zn warmst en -40 op zn koudst,

   niet echt aangenaam , infrastructuur zou compleet veranderen, elektriciteit niet langer mogelijk gezien het koelwater bevriest van de centrales, wegen onbegaanbaar etc, maar dood gaan we er niet aan dan 😉

   we worden slechts teruggesmeten de oertijd in !

   lijkt me wel lache ! knokken voor je voedsel ! fik maken met n houtje !

   geen onzinnige discussies meer op internet voeren 😀 !

   en stel we gaan wél om wat voor reden dan ook de pijp uit zullen we er denk ik niet veel van merken.

   zolang ik maar niet verdrink of langzaam verbrand vind ik alles prima.

   Groetjes, Peter

 28. peter drent zegt

  Eindelijk iemand kunnen vinden wat op zeer duidelijke wijze kan verklaren dat er ( wellicht ) niks gaat gebeuren rond 2012 en ook duidelijk geargumenteerd en onderbouwd.

  zeker de moeite waard even te kijken luitjes 😉

  http://www.youtube.com/user/RestoredCOG?v=L98W_Nl

 29. Nou jongens, ik heb mijn aluhoedje alvast opgezet, want vandaag is de dag!

 30. Wel, het is 27 september en wat nu? Zijn we nu boos op Elenin, omdat-ie er niet is? Of zijn we boos op al die fantasten, die onstabiele mensen angst proberen aan te jagen? Waar moeten we nu weer naar uitkijken? Ik denk dat ik vast de sinterklaasliedjes ga oefenen, want die komt tenminste trouw elk jaar. Sterkte voor degenen die tegen beter weten in nog blijven hopen op …iets…?

 31. Op het internet wordt momenteel veel gesproken over de situatie in Denver. De elite zou bij elkaar komen uit angst voor Elenin. Agenda’s van politici zouden op mysterieuze wijze leeg blijven.

  Uit onderzoek blijkt dat er in feite niets opvallends aan de hand is. Wel wordt er veel desinformatie verspreid middels vervalste rapporten. De feitelijkheden op een rij.

  In Denver in de Amerikaanse staat Colorado is een grootschalige anti-terrorisme-oefening achter de rug. Bij Operation Mountain Guardian waren maar liefst 81 agentschappen betrokken. De oefening is gefinancierd door het Federaal Bureau voor Rampenbestrijding FEMA van het Departement voor Binnenlandse Veiligheid.

  In Nederland vindt van 26 september tot en met 7 oktober Falcon Autumn plaats, één van de grootste militaire oefeningen in decennia op eigen bodem. Hierbij worden 2.500 militairen ingezet, zo’n 300 voertuigen en 15 gevechts- en transporthelikopters.

  Het gaat om een gewone oefening, maar om op transport, huur van oefenterreinen en buitenlandtoelages te besparen, is er voor gekozen om zo’n grootschalige oefening in Nederland te houden. De militairen verplaatsen zich binnen een brede strook grofweg van Arnhem naar Groningen, zowel over de weg als door de lucht.

  Momenteel houdt de NASA in Denver presentaties over het internationale ruimtestation ISS en ruimteonderzoek. Van 21 tot en met 27 september geven astronauten en ingenieurs presentaties op scholen en universiteiten.

  Op 27 september komt president Barack Obama aan in Denver om te spreken over de economie. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis doet hij diverse steden langs de westkust aan tijdens zijn tour.

  Agenda

  Er wordt gezegd dat de agenda van de Verenigde Naties van 23 september tot 10 oktober leeg blijft. Wanneer het programma van de VN wordt bekeken kan enkel worden geconcludeerd dat tussen genoemde data geen bijzondere zaken op het programma staan, maar niet dat de ‘agenda leeg blijft’. Daarnaast is het Britse parlement van 15 september tot en met 10 oktober met reces. Aangezien het Britse parlement 10 keer per jaar met reces gaat is hier weinig opzienbarends aan de hand.

  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Amerikaanse Senaat houden van 26 september tot en met 2 oktober geen zittingen. Beide bestuursorganen gaan meer dan 10 keer per jaar met reces dus ook hier is het niet echt mysterieus te noemen dat dit gebeurt.

  Daarnaast zou de agenda van diverse politiek leiders rond deze dagen leeg blijven. Zo zou de Duitse president na 25 september geen afspraken hebben staan. Zijn agenda laat echter zien dat hij wel degelijk afspraken heeft staan op de dagen na de genoemde datum.

  Ook leden van het Britse Koninklijk Huis, koningin Beatrix en Bondskanselier Angela Merkel zouden geen afspraken hebben staan na 25 september, maar dit blijkt onjuist en ongegrond.

  Shills

  Sommigen wijzen op een uitlijning met Elenin op 27 september aanstaande, vier dagen na de grootschalige ‘oefening’ in Denver. Op die dag staan de Zon, Mercurius en de Aarde op één lijn. Venus valt buiten de uitlijning. De ontdekker van komeet Elenin laat met behulp van grafieken zien dat geen enkele grote aardbeving kan worden gerelateerd aan Elenin. Het is voor een komeet met een kern van vier kilometer dan ook uitgesloten invloed uit te kunnen oefenen op de Aarde.

  Tot besluit beweert shill Sorcha Faal dat president Barack Obama in Denver zal zijn om een DEFCON 1 ‘cocked pistol’ oefening te overzien. Al lange tijd is bekend dat zij wordt ingezet om de ontwakende massa te misleiden en in angst te houden, maar toch baseren verschillende mensen zoals bijvoorbeeld Benjamin Fulford zich voor hun onderzoek op haar fabels. Hij valt echter steeds vaker door de mand.

  Ook shill Paul W. Kincaid gaat hier op in door te stellen dat 13 krachtige ondergrondse explosies zijn gevoeld in de Verenigde Staten en dat dit te maken zou hebben met militaire ondergrondse bases. Nogmaals is deze informatie gebaseerd op de hersenspinsels van welbekende desinformanten die trachten de ontwakende massa in angst vast te houden.

  Mettertijd is een erg effectief programma ontwikkeld om informatie weg te houden bij het publiek. Het wordt Project Dove genoemd, een complexe serie van desinformatie-operaties door alle militaire inlichtingendiensten om het publiek te misleiden. Enerzijds een project voor de onwetende massa, anderzijds een project voor de ontwakende mensen.

  Nu de trilling op Aarde steeds hoger wordt als gevolg van de toenemende instroom hoogenergetische deeltjes uit de fotonengordel gaat creatie niet alleen steeds sneller, maar worden manifestaties ook steeds krachtiger. Je bent zelf de schepper van je eigen realiteit. Als je bang bent voor iets zal dit versterkt worden en zich manifesteren in je eigen realiteit. Energie volgt gedachte. Zet je daarentegen je veld open en ben je tegelijkertijd sterk geaard, dan sta je in verbinding met de universele waarheid.

  Terwijl de chaos wereldwijd om zich heen lijkt te grijpen is het van groot belang om de energie bij jezelf te houden en je niet af te laten leiden van je doel: Ascentie. Een proces dat niet voor niets ook wel thuiskomen wordt genoemd. Hoe ziet jouw thuis eruit?

  groetjes aan thuis

 32. Ellie, leuk dat je al die verhalen over Denver hebt – gebakken lucht verhalen als je 't mij vraagt – maar kan je even antwoord geven op de vraag die anderen vandaag ook hebben gesteld: waar blijft nou die ramp die beloofd was? Jij was het toch zelf die zei "let op 26/27september 2011 en 16 op 17 oktober 2011 …laat 2012 maar zitten dat is afleiding." Heb ik de ramp gemist of zo? Of heb je een fantastische reden waarom 't allemaal niet doorging?

  • @Adrianus V, Ik denk dat je het gemist hebt, net als ik….

   Mij werd vroeger altijd verteld, dat als je in een ongure buurt in elkaar geslagen wordt, moet je maar de andere kant opkijken, dan mis je dat tenminste ook! Heb ik altijd gedaan, en ik leef nog steeds!

   • @Nuchter, typisch nederlands ..niet willen zien ,niet willen horen ,niet willen geloven maar wel beter weten!

    Ik heb geleerd , als je in een ongure buurt in elkaar dreigt geslagen te worden , wees dan slimmer en sneller en vlucht niet weg voor je angsten….dan mis je niks en leer je weer wat!

    Of is vluchten voor jouw de oplossing ..:)

  • @Adrianus V, Mensen als Ellie zijn niet tevreden met hun huidige leven en missen een component. Om hun leven niet zinloos te laten lijken gaan de hersenen in een zelfbeschermingstand en laten zich prikkelen door dit soort verhalen, om het dan toch nog spannend te houden.

   Je ziet dat Ellie niet tot het vermogen beschikt zelf rationeel te kunnen nadenken. Ellie doet dan ook niets meer dan andere verhaaltjes van het internet copy/pasten, welke vaak door andere mensen op de meest irrationele manier aan elkaar worden gelinkt.

   Dit soort mensen hebben een serieus defect in de hersenen waardoor ze rationaliteit en logica voor een groot deel ontbreken. Je kunt ze dan (zoals nu ook blijkt) op geen enkele manier overtuigen met rationele beweringen.

   Door simpelweg naar de geschiedenis te kijken zie je dat er zelden tot nooit zulke 'geheime' missies, rampen en dergelijke zich hebben voorgedaan. Dat is nu niet anders.

   Kijk naar Ellie's voorgaande posts en zie hoeveel copy/past werk en linkjes naar andere sites ze gebruikt. Ellie heeft serieus het vermogen niet rationele verbanden te leggen.

  • @Adrianus V,

   Jaja ik weet het , maar ik ga van deskundigen uit ..en wens me trouwens niet door een of andere pubber zo behandeld te laten worden, mijn leven is zinvoller dan de jouwe ooit zal worden…

   en inderdaad copy/paste , dus Ellie valt niks te verwijten…en doomscenario's , ik heb gezegd dat er een aardbeving zal komen niet dat de wereld vernietigd wordt en daarbij zijn er trillingen gemeten in zuid amerika die ze momenteel extra in de gaten houden ..dus!

   maarjah we zullen zien, wat de toekomst jouw gaat brengen 😉

 33. peter drent zegt

  @Henk,

  Henk, ben ik weer kerel !

  wellicht heb je wel gelijk en blijken merendeel van de doomscenario`s loos alarm, gelukkig !

  echter hebben zich op 26 september toch 2 grote rampen voorgedaan !

  1 – de treinen hadden n storing, k was gvd te laat 🙂

  2-ik had me loon nog niet binnen, wat vandaag gelukkig is gekomen :))

  dus de voorspellingen waren toch wel rampzalig voor n aantal mensen 😀

  ik wil het volgende dan nog ff citeren :

  Door simpelweg naar de geschiedenis te kijken zie je dat er zelden tot nooit zulke ‘geheime’ missies, rampen en dergelijke zich hebben voorgedaan. Dat is nu niet anders.

  t feit dat er weinig bekend is over "geheime?" missies kan kloppen !

  dat komt namelijk omdat ze geheim zijn hehehe.

  er is nu al heel veel bekend over de zogenoemde black projects van area 51,

  informatie van ouder dan 30 jaar bv , waar classified op staat, wat nu is vrijgegeven.

  zo zal er ook genoeg over nu over 30 jaar vrijgegeven worden, als we dat nog gewoon mogen meemaken dan :P.

  betreft de rampen moet ik je helaas ook ongelijk geven.

  dit jaar is wel degelijk wereld wijd n record aantal aardbevingen gemeten, wat ik al op diverse sites heb gelezen wat niet gelinkt zijn aan pietje jantje of klaasje 😉

  maar goed, elk jaar heeft wel n eigen kenmerken, en t een jaar gebeuren er meer bevingen en t ander jaar weer meer erupties, dus om dit nu direct aan 2012 te koppelen vind ik vrijwel even ver gezocht als het verhaaltje eleven nine ( elenin ) , degene die dat verzint heeft duidelijk té veel fantasie… magoed, die mensen horen er nu eenmaal ook bij.

  wat mij betreft mag je je hoedje afzetten haha.

  Gr peter

  • @peter drent,

   Dit jaar was geen record qua aardbevingen, in 2007, 2009 en 2010 waren er meer, staat gewoon op wikipedia:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Earthquakes_in_2011
   Bovendien kunnen we altijd beter en meer aardbevingen detecteren, dus het is logisch dat het aantal gedetecteerde aardbevingen stijgt.

  • @peter drent, Ha Peter, ouwe gabber! Dat je te laat je salaris hebt binnengekregen is denk ik bij nader inzien tòch de schuld van elenin. We hadden het van tevoren kunnen weten, kijk maar even mee naar mijn redenatie:

   Door de magnetische straling die wordt veroorzaakt door de baan waarin elenin reist worden hersenen van mensen in de war gebracht. De datum waarop je je loon zou krijgen was als volgt al te voorspellen:

   – Elenin stond tussen 2 planeten in: Dus 2

   – Elenin = 3l3n1n. 3*3-1 = 8

   Dus 28.

   Zie hier, het was al lang voorspeld.

 34. Goh, wat een compliment, een vijftigjarige puber. Jij ook het beste met jouw toekomst en doe de groeten aan al die deskundigen. 🙂

  • peter drent zegt

   @Adrianus V,

   nou nou mensen, laten we t wel leuk houden hier 🙂

   en ellie, als je / u nu gewoon ns de eer aan jezelf houd en niet erop in gaat als n klein kind toon je ook ns wat volwassenheid, ken sommige opmerkingen wel begrijpen, je hapt als n hond met hondsdolheid 🙂

   @Cockie , heb t eff nagekeken en ook daarin had ik me vergist 🙂

   ben echt geen kontekruiper maar je hebt gewoon gelijk, ik ben daar namelijk NIET te vuil voor , dit ook in te zien en toe te geven 🙂

   al met al nog n prettig weekend iedereen 😉

   Groet, Peter drent.

   • @Adrianus V,

    (Hapt als een hond met hondsdolheid),

    grappig ..ik neem aan dat je jezelf bedoelt, ik heb zoveel reacties van jouw gehad dat me mailbox vol zat.

    Ps: Er zit ook een E op je toetsenbord , dat weten kleine kinderen zelfs 😉

 35. @Peter Prima hoor, ik doe er graag aan mee om het leuk te houden. Begrijp wel waarom ik zo reageerde: ik deed niets anders dan aan te geven dat die komeet helemaal geen rampen zal veroorzaken. Vervolgens wordt ik als puber hier weggezet. Maar goed, zand erover, helemaal mee eens.

 36. peter drent zegt

  @ €lli 😉

  mijn € tots is w€g op mijn to€tsnbord , h€laas voor jou.

  €n als jij ht pr€ttig€r vind om hlmaal g1 lttr € m€€r tuh lzn , h€b ik hir n luuk brichtj voor juh. !

  trouwns, ik ragr all1 op riactis van jou normaal gsprokn.

  dus hap all1 trug op jou ghap !

  wooof woof !! :):) vind 1 l€vn €lli , das nog ns n go€iuh raad voor jou 🙂

  heheheheh ( OHH ) ik heb hem weer gevonden 😀

 37. Kijk eens aan, het is de avond van de 17e en ik leef nog. Vreemd, is het niet?

 38. Ja precies, erg vreemd. Ik heb er net een Astroblog aan gewijd. Ben benieuwd of we nog reactie krijgen.

 39. Weer een leugen van NASA, dat Elenin uit elkaar gevallen zou zijn…

  UPDATE ELENIN http://eindtijdnieuws.blogspot.com/2011/10/wetens

  UPDATE NIBURU http://eindtijdnieuws.blogspot.com/2011/10/google
  en wat de regering niet wil dat je weet.

  Shalom!
  http://eindtijdnieuws.blogspot.com/ http://www.youtube.com/user/Heiscoming11 http://eindtijd.goedbegin.nl/

 40. Please, we gaan toch niet weer beginnen hè….

  • peter drent zegt

   lol, ik begin me ook af te vragen of het nog wel waar is !

   we zien wel toch ?

   stel we gaan allemaal naar de klote eind dit jaar…. who cares ?

   hoeven we ook niet te treuren om het verlies van ons dierbaren als we stokoud worden en de mensen om ons heen niet… ik zie het als een voorrecht.. hoeveel mensen hebben kunnen zeggen bij petrus : enne jong, ben maar hierheen gekomen omdat ons aarde naar de klote is gegaan… kom op ej ! dat is toch mooooi of nie ?

   en stel er gebeurt niks …. das toch oook mooi of nie ?

   waar maken we ons eigenlijk nog druk om.. ? hoe je het ook draait of keerd … het leven gaat gewoon door,

   verdiep me zelf ook graag in het onverklaarbare, echter probeer ik wel altijd met 1 been nog in de realiteit te blijven staan zodat ik kan terugstappen indien nodig…

   misschien n goed id voor sommigen op dit forum :):)

   shalom !!! saluut ! gezondheid allemaal en leef elke dag alsof het je laatste is, haal alles uit het leven wat erin zit , het is toch al veel te kort….

   mvgr, Peter.

 41. André, laat ze in hun waan. Samenzweringstheorieën, hoaxes, ze zullen er in lengte van dagen in blijven geloven. Geef een kilo argumenten tegen de rampenscenario's en ze komen met tien kilo YouTube-filmpjes vol doomstory's.

 42. Dennis zegt

  heyyy jongens,,we zijn er nog,sorry voor de late reactie,,maar kon de blog niet meer vinden,,groetennn

Speak Your Mind

*