28 oktober 2020

Raketlancering Stratos II op de Veluwe succesvol


Studenten van de TU Delft hebben vrijdag met succes een raket op legerbasis ‘t Harde op de Veluwe met 600 kilometer per uur 1,5 kilometer de lucht ingeschoten. Na het aftellen ging de raket onder luid applaus in een rechte lijn omhoog. De lancering was een test voor het Stratos II-raketproject dat volgend jaar in Lapland plaatsvindt. Dan willen de studenten een raket met een snelheid van 5000 kilometer per uur 50 kilometer de lucht inschieten; een Europees record voor een zelfbouwraket. Dan wordt gebruikgemaakt van dezelfde technologie als tijdens de lancering op de Veluwe. Het uiteindelijke doel van de studenten is om een raket 100 kilometer de lucht in te schieten. Bij deze hoogte gaat de atmosfeer officieel over in de ruimte.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.