22 februari 2024

Drie maal de lancering van de Endeavour… adembenemend!

Zo’n lancering van een Space Shuttle, zoals eergisteren het geval met de Endeavour voor missie STS-134, wordt door duizenden toeschouwers bekeken. Dat levert soms adembenemende foto’s op, zoals deze:

Credit: Trey Ratcliff (used under Creative Commons licensing).

Wowie, schitterend hoe de Endeavour door de wolken vliegt en er een felle gloed van licht onder het wolkendek ontstaat, nietwaar? In de volgende video – net zo adembenemend – gemaakt op vijf kilometer afstand van de lanceerplaats, zie je mooi het moment dat die gloed ontstaat in beeld gebracht – let ook op dat knetterende geluid van de brullende motoren:

En dan tenslotte nog een laatste foto – hap hap hap, opnieuw adembenemend – gemaakt door Stephanie Gordon, die aan boord van een lijntoestel zat dat van New York naar Palm Beach in Florida vloog. Zij zat aan de andere kant van het wolkendek, namelijk erboven. Ze had een iPhone bij de hand en wat doe je dan als je zo’n space shuttle dwars door de wolken omhoog ziet komen? Yep, fotograferen maar!

Credit: Stefanie Gordon

:bron: Bron: voor de eerste foto is dat Bad Astronomy, voor de video is dat SmugMug en voor de tweede foto is dat Space.com.

Share

Speak Your Mind

*