24 juni 2024

M’n Samsung Galaxy S2 mét Astro-apps

Tataratáááá, m’n nieuwe speeltje, een Samsung Galaxy S2 mét Galaxy Zoo app

Afgelopen week mocht ik mijn telefoonabonnement vernieuwen en daar hoort natuurlijk een nieuwe telefoon erbij. Dus oude telefoon – HTC Touch Cruise II – de deur uit en nieuwe telefoon de deur in – Samsung Galaxy S2, codenaam GT-I9100. Hij loopt op Android’s nieuwste versie 2.3 (Gingerbread), anders dan die HTC, welke onder Windows Mobile werkte. Het werkt allemaal erg intuïtief, dus binnen de kortste keren weet je hoe ’t moet. Via de ‘Market’ kan je allerlei apps downloaden, zowel gratis als betaald. Op het terrein van sterrenkunde zijn vele apps, ook gratis en betaald, en ik heb al direct een zooitje leuke apps binnengehaald. Eén daarvan is Google Sky Map, een prachtig stukje software dat je laat zien wat er op dat moment bij jou aan de hemel allemaal te zien is en waar ik eerder over schreef. Dan heb ik een app van Heavens Above geïnstalleerd, waarmee je precies kan zien welke satellieten er allemaal boven je hoofd vliegen, incl. de zonnebril eisende Iridium-satellieten en het ISS. En tenslotte kwam ik de Galaxy Zoo app tegen, waarmee je op je telefoon sterrenstelsels kan classificeren. OK, ik moet gelijk toegeven dat ik de laatste tijd niet meer zo op de Galaxy Zoo zat, maar met deze app ben ik toch weer enthousiast geraakt, want op ieder verloren moment ergens in de trein of thuis kan je even een paar stelsels classificeren. Galaxy Zoo op mijn Galaxy S2, wat wil je nog meer. 🙂 Handig apparaat hoor, zo’n smartphone. Hebben jullie nog tips voor leuke astro apps? Laat het dan even weten.

 

Share

Comments

 1. Ik heb vandaag een app gedownload die heet NASA TV. Daar kan je live NASA TV kijken. Die is wel vanuit de App Store, en niet vanuit de Android Market. Weet dus niet of hij ook bij Android te verkijgen is.

  Ps. Ik volg nu al een poosje je site en ik vind het een mooie site 😀 Ik snap van sommige dingen nog niet alles, omdat ik nog vrij jong ben ook, maar ik vind het reuze intressant allememaal!

  Groetjes Bram

 2. Bram, super! Hij is er ook voor Android, van Tiny Root Labs. Thanx voor de tip! 🙂

 3. Hallo, kan iemand me vertellen waar ik deze app precies kan downloaden? Ik krijg hem niet gevonden in de Android Market. Gr. Maarten.

 4. Zoek op Galaxy Zoo en dan zie je er vast eentje opduiken van de makers van Zooniverse. Die moet je hebben, gewoon via de market.

 5. Beste adrianus v,

  Even een gekke vaag, verkoop jij toevallig deze telefoon op speurders.nl?

  Groetjes Toska

Speak Your Mind

*