31 oktober 2020

Het is gelukt de ISS-transitie over de zon waar te nemen![Update]

Comments

 1. Wolter zegt

  Gefeliciteerd met dit resultaat.

  (en met de keuze van de materiaalwagen natuurlijk ;))

 2. Dank je wel. Ehh… bedoel je die besteleend? Yep, da's jan z'n vehikel. Handig om daar in zo'n grote Dobson met statief te stouwen. Ik zal straks trouwens een update van de blog doen, want Jan belde net dat het ISS toch op z'n foto's te zien is. In eerste instantie leek het daar niet op, maar in de donkere kamer bleek 't ruimtestation er toch drie keer op te staan. Foto volgt!

 3. Wolter Toch…bedankt voor het opmerken en het ware oog voor detail..Vous etes une connaisseur, monsieur!!..want die desbetreffende materiaalwagen is in het hedendaagse verkeersbeeld zeker een hele vreemde Eend in de bijt! enne….voor de liefhebbers onder de zeer gewaardeerde astrobloglezers…..die bijzondere materiaalwagen en tevens mijn ontonbeerlijk astronomisch transport-accessoire betreft hier een zogenaamde Citroën AZU 250, een immer heerlijk zachtzoevende, zachtdeinende en werkelijk alles meenemende "kleine" Besteleend uit 1977. In tegenstelling tot zijn 602 CC sterke grotere Besteleendenbroeder, de AK 400, nog uitgerust met zo'n zeldzaam botersmeuig knijterhoogtoerende variant (435 CC …24 PK…6750 tpm!!) van het glorieuze 2CV blok! OK, Besteleenden zijn zeldzaam tegenwoordig, maar deze moet/mag nog steeds heerlijk dagelijks en vooral nachtelijks "buiten spelen", samen met zijn nog immer trotse en vertroetelende eigenaar, die zich er zelfs na al die jaren…. (pa kocht zijn eerste Eend toen den schrijver dezes, nu bijna 50, één jaar oud was)…. nog steeds weer overkan verbazen dat je "met zo weinig, zoveel kan en op zo'n aangename manier"!! ….en dus ook nu weer tijdens deze, voor mij achteraf gelukkig ook succesvol gebleken ISS-expeditie!

 4. Ja Jan, genoeg gekletst over die besteleend, hier met die foto's van jou van die kosmische besteleend daarboven, het ISS.

 5. yep, die wil ik ook wel graag zien!

 6. Jeroen zegt

  Wat een prachtig filmpje is dat zeg. Mijn complimenten. Een genot voor de geest!

 7. Ok..Ok..Ik zal een hap eendenkroos in mijn snavel proppen en mijn "gesnater" staken…..maarre evenzeer nog mijn hartelijke dank voor het eh.. "postuum" plaatsen van mijn fotoreeks. Dit gaan we zeker nog eens een keer doen!!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: