22 mei 2024

Hoe OSIRIS-REx in 2020 een hap uit planetoïde RQ26 gaat nemen

Credit: NASA/JPL-Caltech

De NASA heeft deze week bekendgemaakt dat ze van plan is om in september 2016 de OSIRIS-REx [1]De naam van die missie is een afkorting van de Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer. missie te lanceren, welke een reis zal maken naar de planetoïde 1999 RQ26. Een missie die bedoeld is om deze kleine planetoïde (doorsnede 560m) te onderzoeken, er 60 gram monsters van te nemen en deze in 2023 terug te brengen naar de Aarde. RQ26 is niet alleen een planetoïde die ons meer kan vertellen over de vroegste geschiedenis van het zonnestelsel, maar die ook een kleine kans maakt in 2182 tegen de aarde te botsen, oeps. 😯 Het hoe, wat en waarom van de missie zie je in onderstaande infografiek. Daaronder weer een interessante video over deze ‘sample return-mission’.

See how NASA's OSIRIS-REx mission to collect samples of the asteroid 1999 RQ36 will happen in this SPACE.com infographic.

Credit: Karl Tate/Space.com

Source SPACE.com: All about our solar system, outer space and exploration

Hier een video over de OSIRIS-REx missie, die overigens sterk doet denken aan twee andere missies, de Stardust missie en de Japanse Hayabusa missie:

Bron: Space.com + Universe Today.

Voetnoten

Voetnoten
1 De naam van die missie is een afkorting van de Origins-Spectral Interpretation-Resource Identification-Security-Regolith Explorer.
Share

Speak Your Mind

*