21 maart 2019

Doe mee met ESA’s Twitter-wedstrijd over kometen

Doe mee met de Twitter-wedstrijd van de ESA over kometen

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft een wedstrijd uitgeschreven, waarbij je kans maakt om een dag lang rond te worden geleid op ESA’s vluchtleidingscentrum in Darmstadt in Duitsland. Die dag is op woensdag 15 juni a.s., als de ESA viert dat zij 25 jaar lang onderzoek doet in de ruimte aan kometen. Daarmee zijn we ook meteen aanbeland bij het eigenlijk onderwerp van de wedstrijd, namelijk kometen. In 1986 werd met de Europese Giotto sonde de beroemde komeet van Halley van dichtbij bestudeerd. Over drie jaar maken we weer zoiets mee, als de opvolger van Giotto – Rosetta genaamd – de komeet

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.