25 mei 2024

Het deepsky-seizoen is gesloten, het zomerseizoen is geopend!

Het is maar dat jullie het weten: het deepsky-seizoen is gesloten, het zomerseizoen geopend! Korte nachten, lange dagen, je kent het wel. Aldus Paul Bakker gisteren in een mailtje aan diverse kennissen, waarin hij meedeelde maandag de tropische zon te hebben waargenomen. En met goed gevolg, want bovenstaande fraaie opname is daar het resultaat van. Paul – hier op de Astroblogs ook wel bekend als Mount Paulomar – zag zonnevlekgroepen 1226 en 1227 door zijn kleine 80mm William Optics refractor met een 2,5x Barlow. De camera is een DMK21AU04. Hij maakte er 800 opnames mee, welke vervolgens werden gestackt met Registax. Verder ‘rommelde’ hij wat in Photoshop- woehahaha. Zeker ook die rand erbij verzonnen? 🙂

Share

Speak Your Mind

*