17 december 2018

1 juni 2011 vuurbol gezien boven Nederland

Reacties

 1. Gerco Wolfswinkel zegt:

  Ah.. ik heb een foutje gemaakt, het was inderdaad zuidwesten! En ik woon in Woudenberg, niet in Dordrecht 🙂

  Grt

  Gerco

 2. OK, zal het even corrigeren. Ik dacht echt dat jij ook in Dordt woonde.

 3. Rene de Wit zegt:

  Gisterenavond de vuurbol ook waargenomen,komend vanuit het westen. Dacht eerst aan een vliegtuig ( wij wonen in Krommenie onder aanvliegroutes voor Schiphol )maar merkte al snel dat de baan en de hoogtewisselingen niet klopte.

 4. Hennie zegt:

  Gisteravond zag ik de vuurbol tijdens de schemering vanuit Nieuwendam recht naar beneden richting Amsterdam. Zeer snel, fel wit met ik meen een vage licht blauwe gloed en een donkerte in het midden alsof het 2 delen waren. Er zat geen staart achter, bijna ronde grote felle witte vorm.

  Het was veel groter en feller dan een vallende ster en leek zeer nabij, bijna angstaanjagend.
  Ik verwachte een zware klap van een inslag maar er gebeurde niets Op internet weinig nieuws behalve deze posts.

 5. Rene en Hennie, bedankt voor jullie meldingen.

 6. @ Hennie

  Dan heb ik blijkbaar toch iets anders gezien. Vanuit Krommenie gesignaleerd in het westen en vanuit Nieuwendam richting het zuiden ( Amsterdam) komt niet echt overeen. Hoelang heb jij de vuurbol waargenomen ? Die van mij kon ik een paar minuten volgen.

 7. Cathy zegt:

  Hallo, ik zag de vuurbol ook, zo rond 22.45u moet het geweest zijn. Ik woon in Heverlee, België. Het was idd beangstigend, hij leek zo dichtbij.

 8. Mijn ouders hebben gisteravond een vuurbal boven IJsselstein (Utrecht) gezien rond 23.00u. Hij leek uit elkaar te vallen, zo vertelden ze me. Hij vloog van noord naar zuid. Wat verbrandde er in de atmosfeer op dat moment?

 9. Mijn vrouw en ik zagen gisteravond(2 juni)om ongeveer 23.00uur

  een heldere vuurbal die met een grote snelheid hier over IJsselstein(u) vloog van Noord naar Zuid en daarna doofde.

  was zeer bijzonder en fraai gezicht

 10. Weet men ook al WAT het was?

  • Vermoedelijk wat de meeste vuurbollen zijn: stukken steen uit de ruimte, die in de aardse dampkring verbranden.

   • @ Adrianus V .Er passeerde deze week ook een klein planetoide op zeer korte afstand van de aarde.

    Kan het hier iets mee te maken hebben?

    • Gerco Wolfswinkel zegt:

     @Rene, die kleine planetoide heeft nooit die helderheid gehaald, meestal zijn die dingen niet met het blote oog te zien.

     Iets wat van noord naar zuid vliegt en enkele minuten te volgen is, dat klinkt haast als een satelliet of het international space station.

     • Misschien losgeraakte delen? Zoals ik het heb gehoord, was het aan het verbranden in de dampkring. Het bestond uit meer dan één stuk.

 11. Ik heb er gisteren ook één gezien ik denk in het noorden rond kwart voor 12 's nachts

 12. gonnie zegt:

  Ja ik ook rond 12uur snachts (9 op 10 juni) Prachtig om te zien…was voor mij de eerste keer! Groot ook..lange staart…echt mooi!

 13. Nancy zegt:

  Vandaag rond 23:25 uur in Amsterdam Zuidoost een oranje gekleurd in een boogje verschietend voorwerp gezien. Wellicht ook een meteoriet?

 14. Hoi Nancy, thanx voor de melding. Ik wacht even af of er meer meldingen komen. Zal ook de berichten op Twitter volgen. Wat je zag kan een vuurbol zijn geweest, een 'vallende ster' (officieel meteoor), die helderder dan de planeet Venus was. Die kan maximaal -4m worden. Een meteoriet is het stukje steen dat op de aarde valt, als de reis door de dampkring wordt overleefd.

 15. Jan (H) zegt:

  Op Astroforum wordt hier ook melding van gemaakt:

  http://www.astroforum.nl/threads/133329-Rob-helpe

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.