14 juli 2024

Maansverduistering, gezellig maf! – deel II

Jan heeft vandaag al een verslag gedaan van onze belevenissen gisteravond op de Stoopbank in de Dordtse Biesbosch, al waar wij met een mannetje of dertig – inclusief vrouwtjes – het laatste eindje van de Totale Maansverduistering konden bewonderen. Het was wat Jan zei: een maffe bijeenkomst. Deed mij sterk denken aan één of andere hippe zonnewende-meeting bij de Poolcirkel, waar de deelnemers onder muzikale begeleiding de langste dag van het jaar vieren. Over hippe gasten gesproken, Google’s Doodle van vandaag – da’s het logo van Google bovenaan de zoekpagina – stond ook in het teken van de eclips van 15 juni:

Zet alvast in je agenda: zaterdag 10 december 2011 vanaf 16.26 uur de volgende maffe maansverduisteringsparty op de Stoopbank. 🙂 Eh… oh ja, die foto hierboven is mijn 50-cent bijdrage aan de waarnemingen van de eclips.

Share

Comments

  1. Andere Arie zegt

    't Blijkt een gezellige boel, dat verduisteringsgebeuren. Helaas had ik gisteravond plots nakijkwerk te verrichten, maar ik wist dat hier wel de nodige mooie beelden te zien zouden zijn. Horizonnen plegen in mijn omgeving (Rotterdam zuidelijk) vervuild te worden door bakstenen en ander sterrengruis, maar de beelden van Jan en Adrianus zorgen ervoor dat ik 'weet' wat er speelde. Waarvoor dank.

    Stoopbank? Ik had vroeger een bovenmeester die Stoop heette, maar ik wist niet dat er een bank naar genoemd was;-).

  2. Lastig hoor, al die Arie's en Jannen die hier rondhuppelen. 🙂 Volgende keer als er weer een eclips is zou ik zeggen: snel Rotterdam verlaten en afreizen naar Dordt. Want je weet het: hoe dichter bij Dordt hoe zonniger het wordt.

  3. Andere Arie zegt

    De volgende keer is op een zaterdag. Dat valt nog te plannen. Doen we. Ik ben herkenbaar aan een fototoestel met een stuk tape over de flitser. En wellicht kijk ik de verkeerde kant op. Maar dat komt omdat ik die ervaring van oneindigheid vrijwel altijd heb als ik omhoog kijk.

Speak Your Mind

*