25 juli 2024

Maansverduistering, gezellig maf!

Ok…..het is nu welliswaar “de baas z’n tijd” maar toch even rap ende gezwind, als Astroblogs co-piloot zijnde,

Share
Over Jan Brandt

Comments

  1. Jan (H) zegt

    Waar had die gezellige groep belangstellenden zich verzameld?

    Ik heb de maansverduistering eenzaam, maar uiteindelijk wel duidelijk waargenomen. Wel eerst ook lang zitten zoeken waar die maan toch was en opeens, nadat ik een andere plek had uitgezocht, stond hij er alsnog hij er al die tijd al stond. Geen plaatjes geschoten.

  2. Ha die (andere en eenzame..snik….ha..ha..!!) Jan. We stonden met z'n allen happy te wezen en te fotograferen op de zogenaamde "Stoopbank". Da's die grote stenen terp waar je langs rijdt als je bij de "Viersprong" linksaf gaat, als je begrijpt wat ik bedoel?

  3. Edwin Mathlener zegt

    Volgens Jacob Kuiper van het KNMI was deze verduistering echt heel donker – o.a. door recente vulkaanuitbarstingen – en daardoor zo slecht te zien na opkomst van de maan, ook daar waar het wel voldoende helder was. De meeste Nederlandse waarnemers hebben de maan pas na 22.45 gezien.

  4. Aha, dus we moeten die IJslanders weer de schuld geven van het slechte zicht bij deze maansverduistering. Eerst onze tegoeden bij de IceSave-bank bevriezen, dan roet in het luchtverkeer gooien en nou weer het eclipsfeestje bederven. Moet er geen IJsland-Tribunaal in Den Haag komen? 😀

Speak Your Mind

*