21 maart 2019

Waarom verschillen Venus, Aarde en Mars zo van elkaar?

Waarom verschillen Venus, Aarde en Mars zoveel van elkaar?

Nee, ik ga het antwoord op deze vraag niet geven. Dat laat ik over aan de technisch natuurkundige Kees Kwakernaak, die er komende vrijdag 24 juni bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens een lezing over geeft. Gratizz en voor nicks bij te wonen voor ieder die ‘t maar horen wil. Het zou best wel eens druk kunnen worden – niet alleen omdat het een interessante lezing gaat worden, verzorgd door iemand die z’n sporen heeft verdiend in het populariseren van de sterrenkunde, maar ook omdat er vandaag op de wetenschapspagina van NRC-Handelsblad een alleraardigst interview met Kwakernaak staat. Daarin gaat hij in op de ontstaansgeschiedenis van de drie zusterplaneten Venus, Aarde en Mars. Er was een tijd in de oertijd van het zonnestelsel, ruim 4,5 miljard jaar geleden, dat het trio erg op elkaar leek. Maar in de periode daarna is ieder z’n eigen weg gegaan en hebben ze zich ge

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.