18 april 2021

Even een update van de lancering van Space Shuttle Endeavour

Credit: NASA


Vrijdag a.s. – 8 juli om 17.26 uur Nederlandse tijd zou ‘ie moeten worden gelanceerd: Space Shuttle Endeavour met de allerlaatste missie, STS-135. Maar de vraag is of het wel door gaat. Ik lees net op Twitter – via de BBC, dus lijkt mij betrouwbaar – dat NASA’s weerbaas Kathy Winters –  what’s in a name – gezegd heeft dat er 60% kans is dat vanwege de weersomstandigheden de lancering NIET doorgaat. Oeps, afwachten maar. Mocht je komende dagen in de buurt zijn van Kennedy Space Center en je bent van plan om een kijkje te nemen, dan kan je gebruik maken van onderstaande plattegrond. Daarop handige ‘spotplekken’ met uitzicht op lanceerplatform 39A,  waar je je voorzien van een flinke camera kan nestelen. Succes! Eh… let trouwens niet op die lanceertijd hieronder. Is vast van een vorige lancering.

Credit: Florida Today.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.