16 april 2024

Je merkt het, ik ben even met een nieuw ’theme’ van WordPress bezig

Je zal wel merken dat het vanavond nogal rommelig is op de Astroblogs. Ik ben bezig een nieuw ’theme’ te installeren. Jaja, ik weet het, moet je natuurlijk altijd keurig netjes voorbereiden en eerst offline uitproberen, alvorens live te gaan. Maar ik kreeg even de kriebels, kwam het theme Streamline van Genesis Framework tegen en ben direct aan de slag gegaan. Het gevolg: niks droogoefenen, maar direct in het diepe. Zal de komende tijd wel even finetunen worden, dus kijk niet raar op als er wat gekke dingen komende dagen op de Astroblogs gebeuren. Ik geef wel een seintje als het voorbij is. 😀

Share

Comments

 1. Mooi thema!! Flinke vooruitgang zou ik zeggen.

 2. Dank je wel! Ervaring in WordPress toevallig?

 3. jan (B) zegt

  Oh nee hé, het gevreesde "drang tot vernieuwing-virus" en Adrianus V hebben elkaar weer eens gevonden.

  Het is alweer zo'n 30 jaar geleden toen hij daarmee begon, met o.a. van die volkomen maffe "hypermodernistische muzikale uitspattingen" in de vorm van techno-bandjes zoals "yellow" als ik mij niet vergis???. Erg moeilijk te behappen voor iemand die zelfs nu nog steeds blijven hangen in zoiets braafs als The Pink floyd bijvoorbeeld en ook op sterrenkunde-gebied is het menigmaal..eh… "vooruitstrevend raak" geweest………..Zucht …en…. hij houd maar niet op!!

  OK….noem mij dan maar een "veranderingen hatende conservatieve ouwe zak" maarre………"wat was er nou toch in hemelsnaam mis met die ouwe lay out??"…..ofwel als je nu toch nog aan het "fine-tunen" bent, ga dan gewoon door tot je je ouwe lay-out weer terug hebt….ha…ha…!!

  Tot zover mijn, zoals altijd totaal ongefundeerde over-emotionele, eerste reactie waarvoor ik al vijftig jaar zonder ook maar enig resultaat voor/tegen..eh…"ingespoten" word…en nu dan maar weer "braaf" (grrr!!) iets echts gefundeerds op "papier zetten"!

  …Eh…is het mogelijk om op de hoofdpagina direct onder het zichtbare gedeelte van het blogje het aantal reactie's (weer) zichtbaar te maken, zodat je in één oogopslag meteen kunt zien welke van de recente onderwerpen er "HOT" zijn??

  Enne….ik weet dat die k..reclames (helaas?) verplichte kost zijn, maarre… zou die wellicht van "prominent op de eerste regel rechtsboven" weer een beetje meer "uit het zicht" kunnen, opdat dat niet het eerste is waar je oog automatisch naar toe gaat? a) ik heb geld zat… en… b)nu voelt het bij het openen van de pagina in eerste instantie een beetje aan alsof je per ongeluk een spampagina hebt ge-opend inplaats van "the ultimate astroblog in our entire universe"!?

  Afijn, van de "eerste schrik bekomen"…toegegeven….wellicht een beetje te veel "muggenzifterrij" mijnerzijds, uiteindelijk gaat het natuurlijk om den inhoud des geschrevene… enne…. dat zal, Adrianus V na zo'n dikke 30 jaar goed genoeg kennende, altijd wel "perfect ende in orde zijn en blijven" in welk hip danwel ouderwets jasje gestoken dan ook!!!

 4. Hoi Jan, thanx. voor de input. Ja, dat Zwitserse muziekclubje was inderdaad Yello. Wat kon dat tweetal goede muziek maken zeg. Wat de reacties betreft: die heb ik er nu bijgezet. Nog wel in 't Engels ('comments'), maar dat moet ik nog even aanpassen. Ja, ik weet dat die reclames hinderlijk zijn. Maar de site moet ook betaald worden, dat thema kostte bijvoorbeeld 80 dollar. Zucht….

  Misschien samen een keertje finetunen. Ik moet ook nog een middel vinden om oudere berichten gemakkelijk te vinden, dus niet alleen de laatste tien berichten.

 5. jan (B) zegt

  nou….of die zwitserse "jodel-techno" van jou van die..eh…goede muziek is/was..daar wil nog wel eens een boompje/blogje of "tig" over opzetten, hoor……maar het feit dat je nu weer kunt zien of en hoeveel danwel hoe weinig mensen uit de grote schare aan Bloglezers hebben gereageerd op de verschillende blogjes, dat verheugd mij dan wel weer ten zeerste……EN…..ik moet toegeven dat zelfs ik nu al weer een beetje gewend aan het gereken ben aan het nieuwe Astroblog-jasje. Waarvan akte!!!!

  Zo…..en nu nog een dik uur vechten tegen de slaap, want ik ontdek net dat om 00.40 uur "The sky at night" (BBC 1) geprogrammeerd staat……met nog steeds fier… good and very old Sir Patrick Moore…. aan het astronomische roer. Sinds mijn wonderlijke middagje aldaar in zijn huis/ kantoor en tevens opname-studio in Selsey heeft dat programma voor mij net effe iets "extra's" en voor diegene die dat niet gaan redden een hele goede nacht toegewenst!!

Speak Your Mind

*