25 mei 2024

Studentenballon kiekt Atlantis die richting ruimte schiet

Credit: Quest for Stars


Is ‘ie niet mooi, deze foto? Het is Space Shuttle Atlantis met missie STS-135, die op vrijdag 8 juli j.l. werd gelanceerd. Je ziet ‘m door het wolkendek komend, de ruimte in schietend. De foto is gemaakt door een ballon, die op grote hoogte in de atmosfeer hangt en die is opgelaten door studenten en vrijwilligers van Quest for Stars, een club die met hun inzet onderzoek aan de ruimte wil doen. Bron: SpaceRef.

Share

Comments

  1. jan (B) zegt

    In één woord..een wereldplaatje!!! Of eigenlijk beter nog een "out of this world"-plaatje!!

  2. Moeten wij ook niet eens gaan denken aan het maken van zo'n ballon? Poor man's satellites noemen ze dat in de Verenigde Staten. Als je ziet wat voor fantastische resultaten te ermee kunt behalen dan is dat het overwegen waard. Wat heb je nodig? Een ballon, helium, een camera, GPS + zender, een parachute en eh… een portie lef.

  3. hallo allemaal,
    ik heb een hele leuke site gevonden waar je leuke en grappige ballonnen kunt kopen kijk snel :http://www.hiephiepballon.nl

  4. Hallo "admin" – ahum…. – niet telkens met die balonnensite aankomen. Eén keer is leuk met die reclame, maar een volgende keer ga je in de ban. Gesnapt?

Speak Your Mind

*