25 februari 2024

ASOD, het minder bekende broertje van de APOD

Een tekening van de bolhoop M92. Credit: Mariano Gibaja

We kennen allemaal de APOD, the Astronomy Picture of the Day, de foto die onze dagelijkse portie noodzakelijke astrovitamines bezorgd. Minder bekend is de variant ervan, de ASOD, wat staat voor Astronomy Sketch of the Day. Deze publiceert iedere dag een tekening of schets van een astronomisch object, zoals hierboven de bolvormige sterrenhoop M92 in het sterrenbeeld Hercules. Mariano Gibaja maakte vanuit Pioz, Guadalajara in Spanje de mooie tekening. Als je zelf ook een tekening hebt gemaakt en die wilt inzenden dan kan dat via deze link. De tip voor deze astroblog kwam binnen via een tweet van @ahenotri. Thanx!

 

Share

Comments

  1. Dit is een mooie website. De Nederlandse astronomische schetsels zijn geregeld Astronomy Sketch of the Day, hou het in de gaten.

  2. OK, da's mooi. Laat even weten als er Nederlandse schetsen op staan. Ik kijk er helaas niet iedere dag op.

Speak Your Mind

*