27 februari 2024

Het Picosat gedicht, voorgedragen door Atlantis’ astronaut Rex Walheim

Credit: NASA

Vandaag is vanuit de laadruimte van Space Shuttle Atlantis voor de allerlaatste keer een satelliet ‘gelanceerd’. Nou ja, gelanceerd is een vreemd woord eigenlijk, met een soort veermechanisme wordt zo’n satelliet de ruimte in geschoten. Het gaat om een kleine satelliet – de PicoSat heet ’t – en het was voor de 180e en allerlaatste keer dat een satelliet wordt losgelaten vanuit een space shuttle. Ter gelegenheid van deze bijzondere gebeurtenis droeg Atlantis-astronaut Rex Walheim een gedicht voor:

Deployment PoemOne more satellite takes its place in the sky   The last of many that the shuttle let fly Magellan, Galileo, Hubble, and more   Have sailed beyond her payload bay doorsThere’s still science books, and still more to come   The shuttle’s legacy will live on when her flying is done We wish picosat success, in space where it roams   They can stay up here, but we’re goin’ homeYes soon for the last time we’ll gently touch down   Then celebrate the shuttle with our friends on the ground-Rex Walheim

Snif snif. 🙁 De landing van de Atlantis vindt morgen plaats: om 11:56:58  uur Nederlandse tijd – of één omloop om de aarde verder, om 13:32:55 uur.  NASA Spaceflightforum.

Share

Speak Your Mind

*