8 juli 2020

Zon braakte vandaag een enorme zonnevlam uit


Vanmorgen om 9.48 uur Nederlandse tijd braakte de zonnevlek genaamd AR11263 aan de westelijke rand van de zon een enorme zonnevlam uit, welke om 10.05 uur een maximale intensiteit van maar liefst X6,9 bereikte, zoals waargenomen door de

Comments

  1. CME is niet gericht op de aarde. Dus geen Noorderlicht van te verwachten?

    Vorige week heb je het Noorderlicht in Nederland gemist. Net als de meesten mensen overigens omdat grote delen van NL bewolkt was. Maar bij wie dat niet was heeft kunnen genieten van het Noorderlicht.

    Mooi plaatje. Is dat plaatje echt of is dat een animatie-beeld?

    • Ik denk niet dat we van deze zonnevlam Noorderlicht zullen zien. Vorige week was er een kleinere M-klasse zonnevlam, maar die wist een grotere CME te produceren dan de X6,9 zonnevlam van vandaag en die was ook nog eens naar de aarde gericht. Vandaar dat er toen noorderlicht zichtbaar was. Maar goed, ik ben geen noorderlicht-expert, dus wees niet verrast als er tóch noorderlicht te zien is. Hou 't in de gaten, zou ik zeggen. Nog even over die foto: ja, die is echt en het is van vanochtend. Gemaakt door de SDO in UV-licht.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: