24 september 2023

Poll: krijgen we door komeet Elenin een “hete herfst” of niet?

Aankondigingen van het einde der tijden, zoals in gevallen als komeet Elenin, de Maya-voorspelling van 21 december 2012, de prediker Harold Camping met z’n voorspellingen, trekken altijd veel belangstelling op de Astroblogs. De verhalen die de ronde doen over komeet Elenin en de laatste profetie van Camping voorspellen niet veel goeds voor komende herfst. Vandaar dat we er een ouderwetse poll tegenaan gooien om de lezers eens te vragen hoe zij aankijken tegen deze berichten. Klik op het volgens jou juiste antwoord en lees vervolgens hoe anderen hebben gestemd.

Ik zal de poll laten staan tot vrijdag 23 september om 11.05 uur Nederlandse tijd. Huh, waarom dan? Nou eenvoudig: dan begint de herfst. Misschien een hete herfst?

Share

Comments

 1. Als er een hete herfst komt, zal dat niet zijn door de komeet Elenin maar wel door de draconische besparingen die worden doorgevoerd om de Europese overheidsbudgetten terug op orde te krijgen.

 2. Ja, precies. De rellen in Engeland lijken daar al een soort van voorbode van te zijn.

 3. Cris Krikke zegt

  Adrianus,

  Kan je wekelijks wat info posten over elenin, zoals positie en dergelijke?

  Is er ook een tool te vinden over elenin en haar current position?

  Ik hoor het graag van je,

  gr

  Cris Krikke

 4. Een tool die je kan gebruiken is de Java applet (klik op "orbit diagram"), welke hier te vinden is: http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=C/2010+X1;c

  Als er wat interessants te melden valt over de komeet doe ik dat zeker, maar ik ga er geen wekelijkse show van maken. De dagelijke commentaren op de komeet van voor- en tegenstanders van de doemverhalen zijn ook leuke dingen om te volgen en/of mee te doen.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: