6 maart 2021

15 augustus 2011 om 22.56 uur: vuurbol boven Nederland gezien

Lezer Patrick meldde het gisteravond al: om precies 22.56 uur die avond verscheen er boven Nederland en België een heldere vuurbol, die van het zuidwesten naar het noordoosten vloog en die een seconde of vier te zien was. De waarneming van Patrick – die zelf vanuit Nijmegen keek – is inmiddels bevestigd door anderen, onder andere door Annemarie Emonds te Genk in België, sterker nog: hij is gefilmd! Hier de beelden, geschoten door YouTube-user Skydog 109:

De Grote Beer staat links, Cassiopeia staat rechts. De poolster in het midden. Ook op Twitter staan diverse meldingen van de vuurbol.

Comments

 1. Ton de Haan zegt

  Ook de vuurbol waargenomen boven Bavel(Breda) Gigantische snelheid, paar seconden.

 2. Ton, die vuurbollen kunnen met een snelheid van wel 60 km per seconde door de atmosfeer schieten. Dus inderdaad, een gigantische snelheid. Tijd om even een wens te doen is er bijna niet. 🙂

 3. Heb gisteravond rond de klok van 11 inderdaad ook deze schitterende vuurbol gezien vanaf mijn balkon, Doetinchem. Heb gewenst er nog meer te zien…

 4. Net voor 23 u vanavond zag ook ik zoiets als een vuurbol, als een heldere grote ster boven Zoersel (Antwerpen, Belgie). De snelheid lag hoger dan die van een vliegtuig, het leek alsof de bol in rook opging….

 5. Wendy, bedoel je met 'vanavond' soms 'gisteravond' óf was er ook deze avond – 16 augustus – opnieuw net voor 23.00 uur een vuurbol? In dat geval ga ik vanavond (17 augustus) weer kijken, want kennelijk hebben ze een voorkeur voor dat tijdstip.

 6. Annemie Emonds zegt

  De vuurbol was te zien om 22.55u op 15 augustus. Leek wel een minizon die door de lucht vloog. Je kon hem waarnemen als een bol met een diameter van meer dan een cm, en veel helderder dan Venus. Was een 5-tal seconden te zien, heel indrukwekkend. Wendy, wat jij zag op 16 augustus zal toch iets anders geweest zijn vrees ik.

 7. Wij, een vriendin en ik, hebben deze vuurbol ook gezien rond 23.00 uur toen we buiten van de heldere avond zaten te genieten in het plaatsje Gieten in Drenthe. Het was een groot fel helder licht met een oranje/gele staart, leek niet zo ver weg en we zagen hem uitdoven.

 8. Heb gister avond opnieuw een meteor gezien ditmaal gaf hij ook twee rooksporen mee echt heel bijzonder. Gezien op 24-8-2011 meschien door meerdere gezien?

 9. je wens is uitgekomen hehe

  vanavond weer een waargenomen ( Alkmaar)

  groetjes Richard

 10. Beste Alex,

  Ik vind dat ook spectuculair. Maar veel vuurbollen liever niet. Als er teveel komen wilt dat zeggen dat er een grotere op weg is deze kant op. Dan ben ik liever niet thuis als die komt.

  maar het is wel mooi. Heb er zelf ooit 1 gezien. Was op 23 augustus. Welk jaar weet ik niet meer maar het is al lang geleden. was mooi.

  Willem.

 11. Wendy Blommers zegt

  Hallo,

  Mijn oom heeft op zaterdag een grote vallende ster gezien hij woond in Brabant in Heeswijk en mijn zusje die in

  Belgie woond in Overpelt ook. De zelfde waarschijnlijk, want ze zagen hem op de zelfde tijd. Ik kan alleen niets

  vinden op het net, of er z'n waarneming ook door anderen is waargenomen. Weten jullie hier misschien wat meer van? Het was dus op zaterdag 12 november 2011 rond de klok van 8 uur s'avonds. Ik zou het namelijk fijn vinden om te weten wat het is geweest.

  Groetjes, Wendy

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: