21 juli 2024

ISS op de korrel, deel zoveel!

ISS over Dordtse Biesbos, 20 augustus 2011

Als jullie nou denken dat de “functie” van assistent, co- danwel mede Astroblogger een lekker lui “luizebaantje” is dan…eh….moet ik daar toch wel effe een paar fijnzinnige kantekeningen bij plaatsen. Gisteravond gezellig met “de chef”…zijne “astronomische doorluchtigheid” AdrianusV……..U allen welbekend….de Biesbos in geweest voor een zoveelste poging het vermaledijde ISS op de gevoelige digitale plaat te zetten. Welnu het eindresultaat van deze expeditie ziet u allen hier

Share
Over Jan Brandt

Comments

  1. Jan, complimenten voor deze schitterende foto's van het ISS! Zo'n ding vliegt minstens 350 km boven je hoofd en dan zulke details vastleggen dat valt niet mee, zeker gezien de snelheid waarmee zo'n ding overvliegt en weigert om eventjes te poseren. Die afstand is ongeveer de afstand Dordrecht-Parijs in rechte lijn. Nou, zie maar eens vanuit Dordrecht de Eifeltoren in detail te fotograferen, dat valt niet mee (even los van de aardkromming). Nog één aanvulling op Jan z'n verhaal: de linkerfoto is gemaakt toen het ISS op ons af kwam vanuit het westen, de rechterfoto is gemaakt toen 'ie van ons vandaan vloog, naar het oosten. Vandaar dat de twee foto's verschillend van oriëntatie zijn. Mmmm, over die arbeidsvoorwaarden zullen we het nog wel een keertje hebben. 🙂

  2. zo, dat is heel knap gedaan!

  3. Weet je wat nou het maffe is, dat als die plaatjes nu van jou (Jan H) waren geweest ik ze ook prachtig zou hebben gevonden…………maar ja…..omdat ik ze zelf heb gemaakt zie ik alleen maar waar ik tekort ben geschoten, grrrrrr. Als het gaat om deep sky fotografie ben ik altijd heel snel tevreden maar oh wee als het gaat om "astronomische detail fotografie" zoals planeetfotografie danwel dit ISS gedoe…………dan wil ik blijkbaar iets uit mijn camera'tje laten rollen wat misschien helemaal niet mogelijk is… terwijl dit soort plaatjes eigenlijk zoiezo een soort van wonder zijn…. want als je het, zoals Arie zeer terecht opmerkte, in de contekst plaatst van het fotograferen van de Eifeltoren in Parijs vanuit Dordrecht, tja…wat loop ik dan nog te jammeren dat het nog beter had gekund. Ben ik dan pas tevreden als het merk tandpasta van de astronauten kan bepalen door één van de ISS raampjes?? Hmmmmm, alweer voer voor psychologen zullen we dan maar zeggen!!!

Speak Your Mind

*