24 mei 2024

Zó kan je het ISS natuurlijk ook fotograferen

Afgelopen zaterdag 20 augustus wist Jan Brandt het overvliegende internationale ruimtestation ISS, minstens 350 km boven onze hoofden voorbijrazend, in vol detail vanuit de Dordtse Biesbosch te fotograferen. Ongeveer anderhalf uur later passeerde het ISS opnieuw onze regionen en tóen wist Mark Humpage in Engeland het op een andere manier vast te leggen. Zó dus:

Credit: Mark Humpage

Wowie, da’s ook erg mooi! Zijn commentaar bij de foto:

Aug 20 2011. 2146 hrs super bright pass of the ISS. This time we had crystal clear skies 🙂 Directly overhead so I located my local east/west trunk road and set up the car trails shot with 2 cameras. This one captured with Olympus E3 & 7-14mm. F5, ISO 400 and approx 9 15s exposures stacked to produce this.

Share

Comments

  1. Ik wil niet zeuren hoor Adrianus, maar het duurt wel heeeel lang voordat doorklikken op je site resultaat oplevert. Aan mijn internettoestel zal het toch niet liggen. Kun je er wat speed of dergelijks aan toevoegen?

    Je trouwe luisteraar,

    Rob.

  2. OOK een mooi plaatje! Enne…..die hebben wij ook nog gezien, die bewuste avond vlak voor het opbreken!

Speak Your Mind

*