25 februari 2020

Gigantische 570 megapixel camera gaat donkere energie bestuderen

Dit is de 570 megapixel Dark Energy Camera

Wetenschappers van het beroemde Fermilab in Chicago hebben een gigantische camera gebouwd, waarmee men de donkere energie wil gaan bestuderen, het mysterieuze goedje dat bijna driekwart van de gehele massa-energie van het heelal vormt en dat ervoor zorgt dat het heelal versnelt uitdijt. De camera telt 74 grote, blauwgetinte CCD’s,

Comments

  1. driekwart van de gehele massa-energie en wij kunnen het niet zien.

  2. Yep, raar maar waar. Sterker nog, van die massa-energie bestaat ongeveer 73% uit donkere energie, 23% uit donkere materie en 4% uit gewone materie. Ook die donkere materie is nog nooit direct waargenomen. Kortom, we kunnen maar 4% echt zien, hoewel óók daarvan een deel nog niet gevonden is door sterrenkundigen.

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: