24 september 2018

God is an Ej

Logo van God is an eJ

God is an Ej. Not a Dj! Not a Vj!! Welkom in het informatieheelal waar God als een e-J de show runt. Op dag 1, het moment van de Big Bang, schiep hij infomatie “e” en scheidde hij de 0 van de 1.

Zo begint de voorstelling “God is an Ej” op de bovenste verdieping van de grote met Einstein beplakte kubus, die midden op het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningenstaat. Het is een prachtig, groots bouwwerk, genaamd Qu3, dat laat zien wat er in de stad Groningen te doen is op wetenschappelijk en technisch gebied. Qu3 is het levende bewijs dat wetenschap enorm tot de verbeelding spreekt, zozeer zelfs dat er prominent plaats voor is op een kunstenfestival, in dit geval het Groninger Noorderzon Festival 2011, dat je nog tot en met 28 augustus kunt bezoeken. De voorstelling “God is an Ej” gaat over het informatieheelal, waar informatie (“e”) overvloedig aanwezig is. In een notendop komt alles voorbij dat zich in het heelal heeft afgespeeld, het heelal kan gezien worden als

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.