4 oktober 2023

Tatataratááá, de uitslag van de grote Komeet Elenin poll

Credit: NASA/STEREO-B


Vanmorgen om 5 minuten over 11 sloot de poll over de komeet Elenin. Waarom toen? Omdat op dat moment officieel de herfst begon. Eh… wat heeft die komeet met de herfst te maken? Op zich niet zoveel, behalve dan dat er heel wat mensen in Nederland rondlopen die van mening zijn dat de komeet in de herfst voor allerlei rampen zal zorgen, aardbevingen, tornado’s, tsunami’s, kibbelende kamerleden en premiers, noem het allemaal maar op. Cruciale data daarbij: 25 september, 17 oktober en 23 november, woehaha… Nieuwsgierig geworden naar de mening van lezers van de Astroblogs besloot ik een poosje terug hier een poll neer te zetten, die als centrale vraag had: Krijgen we door komeet Elenin een “hete herfst” of niet?  Nou, de poll is afgelopen en 102 mensen blijken te hebben meegedaan. Hier de uitslag:

De meerderheid (42%) denkt dat de komeet geen enkele invloed op de aarde zal hebben, een mening die ook ik ben toegedaan (zoals jullie vast wel zullen weten). Dan is er een kwart van de lezers die denkt dat Elenin wel grote rampen zal veroorzaken, maar dat we niet hoeven te vrezen voor het einde van de gehele aarde. De bronzen medaille is voor de mensen – 24% van de pollers – die zeggen niet te weten of de komeet wel of niet van invloed zal zijn. Een klein clubje (4%) denkt dat de koffers inpakken geen zin heeft, want de gehele aarde zal er aan gaan, en eenzelfde club interesseert het geen lor wat die komeet hier wel of niet aanricht.

Share

Comments

  1. Een ideetje voor een nieuwe poll:

    is het plaatje hierboven realistisch?

    1. ja, want CERN heeft aangetoond dat Elenin met neutrino-achtige snelheid rakelings langs de aarde scheert, die van schrik stil blijft staan

    2. nee

    • LOL. Plaatje is alleen illustratief hoor. Komeet die langs de aarde zoeft. Ja, dat op deze dag, waarop iedereen het heeft over die neutrino's is wel symbolisch. Zie de afbeelding maar als een stukje symboliek.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: