16 april 2024

Twee uur webcast van CERN over de sneller-dan-het-licht-neutrino’s

Gisteren was er een bijna twee uur durende live webcast vanuit CERN in Genéve over de mogelijke ontdekking van superluminale neutrino’s, dat wil zeggen neutrino’s die sneller gaan dan het licht. Voor degenen onder ons die dat gemist hebben is hier die webcast integraal te zien, waarin natuurkundige Dario Autiero (Institut de Physique Nucleaire de Lyon) ingaat op de experimenten van OPERA (Oscillation Project with Emulsion-tRacking Apparatus), waarin men op de neutrino’s stuitte.

Bron: CERN.

Share

Comments

  1. Wat een bizarre bevindingen! Zou de vervorming van de tijd-ruimte door gravitatie van de aarde van invloed kunnen zijn? Of is dat effect verwaarloosbaar klein.

  2. De Nederlandse natuurkundige Ronald van Elburg (Universiteit van Groningen) denkt dat er een verklaring ligt in de snelheid waarmee de GPS-satellieten – gebruikt om de exacte tijdmeting bij de start en finish van de neutrino's te meten – om de aarde draaien. Hun 'frame of reference' is anders dan dat van de waarnemers op aarde. Zie: http://www.astroblogs.nl/2011/10/15/is-het-raadse… .

Speak Your Mind

*