16 april 2024

Een kometen app voor op je iPhone

De app Comet. Credit: MPC

Ik ben zelf meer van de Androids – heb momenteel een Samsung Galaxy S2, maar dit even terzijde – maar voor de iPhones is er een app waarmee je kan zien welke kometen zich momenteel waar aan de hemel bevinden: Comet. Een gratis programma dat de efemeriden van alle kometen, geleverd door het Minor Planet Center, in z’n database heeft staan en waarmee je de locatie aan de hemel en helderheid van de kometen kan vinden. Er worden coördinaten – rechte klimming en declinatie  – van de kometen gegeven, geen kaartjes. Maar een beetje amateur-sterrenkundige heeft zelf die kaarten, al of niet digitaal, en plot de locatie er gewoon zelf in. Ik geloof niet dat er al iets dergelijks voor Android is, toch? Kortom, tijd dat deze app ook voor Android wordt gemaakt. Bron: A Darker View.

 

Share

Comments

  1. Wilhelmus zegt

    He Adrianus V, ik heb de Samsung tab ook! Sinds vorige week ook de usb adapter! Werkt perfect, 32 gb erbij op een stick of sd kaartje.

    Heerlijk zo'n Tabje

  2. Ik heb geen Tab hoor, gewoon een ordinaire mobiel. Je kan geloof ik wel bellen met die tab, nietwaar? Leuk, zo'n giga-ding aan je oor. 🙂

  3. Wilhelmus zegt

    Internet bellen is geen probleem, wifi en 3g!

Speak Your Mind

*